Site icon Dijital Tekerlek

Yerli Otomobile Navigasyon Sürprizi!

Yerli Otomobile Navigasyon Sürprizi! 1

Yerli Otomobil

Son günlerde yaptığı açıklamalarla gündemlerden düşmeyen Gürcan Karakaş, son açıklamasında da Yerli Otomobil de bulunan Navigasyon cihazı ile ilgili. Yerli start-up şirketi ile yaptıkları çalışma sonucu Yerli Otomobilde Navigasyon Cihazı İhtiyacı Ortadan Kaldırılacak!

Türkiye’nin kendi ürettiği otomobilinin prototipinin tanıtımına çok az kaldı. Bu süre zarfında proje ile ilgili önemli bir detay ortaya çıktı. Şirketin CEO’su Karakaş, yeni bir start-up şirketi ile yaptıkları çalışma sonucu artırılmış gerçeklik görüntüleme teknolojisi sayesinde araçta bulunan navigasyon cihazı ihtiyacının tamamen giderileceğini açıkladı. Proje ile ilgili herhangi bir zaman sorunu olmayan Karakaş, “Süre yeterli, diğerleri nasıl yaptıysa biz de öyle yaparız. Türkiye’de mobilite ekosistemin temelini oluşturacağız.” dedi.

Karakaş, Haliç Kongre Merkezinde düzenlenen panelde konuşmacı olarak yer aldı. Milli Teknoloji Hamlesi ve Dijital Türkiye adlı panelde yerli otomobilden bahsetmeyi de ihmal etmedi.

Doğuştan Elektrikli Araç Çıkarıyoruz!

Doğuştan, elektrikli araç ürettiklerini söyleyen Karakaş,

“Bu çekirdeğin etrafında toplanarak, mobilite ekosistemini oluşturmaya çalışıyoruz. Ekosistemi oluşturacak start-uplar varsa Türkiye’den yoksa da Yurt dışından iş birliği yapıyoruz”

diyerek proje kapsamında yerli bir start-up şirketi ile önemli bir çalışma yaptıklarını da belirtmiş oldu.

Navigasyon Sistemine Son!

“Çalışmalar sonucu araç içerisinde navigasyon sistemi ihtiyacını tamamen ortadan kaldıracak bir sistem geliştireceklerini söyleyen Karakaş, oldukça umutlu. Artırılmış gerçeklik ile görüntüleme teknolojisinin bir arada kullanılacağı bu sistem, şu anda bir çözüm olarak piyasa da bulunmamakta.

Eğer imalatı yetişirse, ilk SUV modelimiz piyasaya çıktığında, eğer yetiştiremezsek de bir yıl sonra bu sistemi araçlarda kullanmayı hedefliyoruz. Hakikaten yıkıcı anlamda bir sonuç elde edeceğiz.” dedi.

İlk Gösterim Aralık 2019 da gerçekleşecek diyen Karakaş, üretime 2022 yılında geçileceğini de ekledi.

Türkiye Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş fikri mülkiyet haklarına Türkiye’nin sahip olduğu bir otomobil markası üretme hedefiyle, Anadolu Grubu (%19), BMC (%19), Kök Grubu (%19), Turkcell, Zorlu (%19) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (%5) gibi şirketlerin bir araya gelmesiyle TOGG 25 Haziran 2018 de kuruldu. Şirketin şimdiki CEO’su Gürcan Karakaş ise 3 Eylül 2018 tarihinde göreve başladı. Hala başarıyla görevini sürdüren Karakaş, oldukça iyi işler çıkarıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Yerli Otomobil 2022 de Görücüye Çıkıyor!

Exit mobile version