Site icon Dijital Tekerlek

Yerli Otomobilden Sonra Yerli Dev Kamyon Müjdesi

Yerli Otomobilden Sonra Yerli Dev Kamyon Müjdesi 2

Bugünlerde dünya otomotiv sektöründe önemli gelişmeler yaşanmaktadır. Tabii bu önemli gelişmeler Türkiye’de de kendini göstermektedir. Türkiye’deki gelişmelerden bir tanesi de Afyonkarahisar’da üretilmiş olan dev boyutlu bir kamyon. TOGG tarafından tanıtımı yapılan milli araçlarımızın üzerinden fazla bir zaman geçmeden sanayi tipi araç statüsünde yeni bir yerli üretim kamyon haberi geldi.

Türkiye’nin Afyonkarahisar ilinde Deve isimli yeni bir kaya kamyonu üretimi gerçekleşti. Sınıfındaki dünya çapında diğer araçlarla gösterdiği performans ile yarışabilecek şekilde üretilen bu dev kamyon 30 ton yük taşıyabilme kapasitesine sahip.

10 yılı aşkın süredir üretimine devam edilen bu kamyonun motor ve şanzıman bölümleri hariç bütün diğer bölümleri yerli olarak üretilmiştir. 6 ileri otomatik şanzıman olarak üretilmiş olan kamyon daha seri üretime geçmiş durumda değil. Sanayi Bakanlığı’nın da yakından takip ettiği bu yeni kamyonun seri üretime geçmesi için gerekli çalışmalar son hızda devam etmektedir.

Projenin ana sahibi olan Şuayip Demirel şu açıklamalarda bulundu;

“kamyon üzerinde 1997 senesinden beri çalışmaktayım. Yedek parçaları ise 2011 senesinden beri tam anlamıyla üretmeye başladım. Kamyonu yapma kararım ise tam olarak 2019 senesinin Ocak ayında gerçekleşti. 29 Ekim 2019 tarihinde ise kendi imkanlarım ile bu aracın yapımını tamamladım. Diğer araçlarla kıyasladığımız zaman ise arızası olmayan bir araç ortaya çıkardım. En zorlu arazi şartlarında ve iklim şartlarında dahi sorunsuz bir şekilde çalışmaktadır. Türkiye geneline baktığımız zaman üst seviyede ihtiyaç duyulan bir araç olduğu için bende yapma kararı aldım.”

Exit mobile version