Yeni Nissan Leaf modeli elektrikli crossover olarak yeniden tasarlanacak. Modelin detaylarına gelin birlikte haberimizde göz atalım.
Markanın Sunderland fabrikasının önümüzdeki on yıl içerisinde elektrikli otomobillerin merkezi olma yoluna Leaf modeli öncülük edecek. Bununla birlikte Japon otomobil üreticisinin 1 milyar Sterlinlik yatırım yaptığı Kuzey Doğu’daki tesisinde elektrikli modeller üretme hedefine sahip.
Yeni Nissan Leaf tasarımı
Autoexpress tarafından ön izlenen ve hiç bir resmi onaya sahip olmayan görsellerde olası tasarım bizleri bekliyor. Yeni Z modelinde gördüğümüz arka farlara benzer far tasarımı dikkatleri çeken ilk etmenler arasında yer alıyor. Bununla birlikte marka tarafından paylaşılan teaser görüntüleriyle de model ile ilgili yorum yapmak mümkün. Hatchback modelin yerden yükseltilen hali olan modelin, köşeli bir tasarıma sahip olması bekleniyor.
Yeni Nissan Leaf teknik özellikleri
Renault-Nissan Alliance’ın işbirliği ile elektrikli modelde CMF-EV platformu kullanılacak. Bununla birlikte Renault Megane E-Tech Electric tarafında gördüğümüz bu platform; çeşitli güç çıkışlarına ve farklı boyutlarda pil kapasitelerini destekleyebiliyor.
Platform haricinde modelin Megane ile benzer bir Android Auto destekli bilgi-eğlence sistemine sahip olması bekleniyor. Ayrıca bu işbirliği Google tarafının da dahil olması ile; Google Asistan desteğinin modellere entegre edilmesi de oldukça yüksek ihtimal.
Yapılan açıklamalar
Son olarak Nissan’ın Avrupa Patronu Guillaume Cartier model ile ilgili olarak şu cümleleri kullanıyor;
“Crossover olacağız ve elektrikleneceğiz”
“2023’te arabalarımızın yüzde 75’i öyle ya da böyle elektrikli olacak ve 2025’te bu rakam yüzde 100 olacak. 2030 yılına kadar satış hacmimizin yüzde 80’ini saf elektrikle elde etmeyi hedefliyoruz. Juke , Qashqai ve ardından Sunderland merkezli yeni arabamız olacak.”
“Hatchback Leaf modelinin yerini alacak. Yeni platform olacak ama şekli farklı olacak.”
“Özellikle Sunderland’in seçilmesinin nedeni mirastı. Bu fabrikanın neler yapabileceğinin gösterilmesi gerekiyor. Geleceği inşa edebilmemizin nedeni bu.”