Site icon Dijital Tekerlek

Yeni BMW Motorrad K 1600 Serisi Mart ayında bayilerde!

Yeni BMW Motorrad K 1600 modelleri, 2022 yılının Mart ayından itibaren Borusan Otomotiv Yetkili Satıcılarında yerini alacak. Modelin detaylarına gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Kullanıcıların her türlü ihtiyacını karşılamak adına tasarlanan yeni modeller; benzersiz konfor ve performans anlayışıyla kullanıcısına kusursuz bir seyahat tecrübesi sunmayı hedefliyor. Bununla birlikte K 1600 GT modeli serinin çevikliği ve dinamizmi, K 1600 GTL konforu ve ergonomik yapısı, K 1600 Bagger zarafeti, gücü ve lüks hissiyatı, K 1600 Grand America ise üstün performansı ile konforlu uzun yol deneyimini kullanıcısına aktarmak üzerine geliştiriliyor.

Yeni BMW Motorrad K 1600 Serisi teknik özellikleri

BMW Motorrad’ın öne çıkan modellerinde gördüğümüz sıralı altı silindirli motor seçeneği bu seride de bizleri bekliyor. Bununla birlikte marka, K 1600 GT, GTL, Bagger ve Grand America’da kullandığı motoru EU-5 yönetmeliklerine göre uyarladı. BMS-O motor kontrolü, iki vuruntu sensörü ve iki geniş bant lambda sondası sayesinde bu motor istenilen emisyon oranlarına ulaştırılabiliyor. Ayrıca yapılan iyileştirmelerin emisyon tarafından ziyade performans tarafında da olumlu etkilere sahip olduğunu belirtmek gerekiyor.

160 beygir güce ve 180Nm tork değerine sahip olan motor maksimum güç değerine, bir önceki nesle göre 1000 d/d daha erken ulaşabiliyor. Bununla birlikte motorun maksimum tork değerine ise 5250 d/d devrinde ulaşabildiğini de belirtmek gerekiyor. 555 mm genişliğe ve 102,6 kilogram ağırlığa sahip olan bu motor, motosiklet seri üretimindeki en dar motor olma özelliğine de sahip. Ayrıca motor tork kontrolü (MSR), hızlı vites küçültme esnasında arka tekerleğin kilitlenerek kaynasını önlemek adına ani yüklemeleri serbest bırakarak sürüşü daha da güvenli bir hale getirebiliyor.

Süspansiyon sistemi

Yeni K 1600 GT, GTL, Bagger ve Grand America’da kullanılan BMW Motorrad Dynamic ESA (Elektronik Süspansiyon Ayarı), sürüş güvenliğini, performansı ve konforu yeni boyutlara taşıyabiliyor. Bununla birlikte yeni 6 eksenli sensör kutusundan ve ön, arka taraftaki iki yer değiştirme sensöründen gelen sinyaller sayesinde motor; en hassas ayarlamalı dahi mümkün kılarak motosikleti milisaniyeler içinde tüm sürüş koşullarına uygun hale getirebiliyor. Ayrıca yenilikçi olan bu süspansiyon sistemi, kullanıcısına bir düğmeye basarak “Yol” veya “Dinamik” sönümleme seçenekleri arasında geçiş yapma olanağı da sağlayabiliyor.

Yeni BMW Motorrad K 1600 Serisi teknolojik detayları

Yıllardır güvenlik tarafında öncü olan BMW Motorrad, yeni serisinde de standart olarak son teknoloji modern LED ışık ünitelerini kullanıcılara sunuyor. Bununla birlikte LED lens teknolojisine sahip yeni tam LED far ve ikonik gündüz farları, yolu benzersiz parlaklıkla ve net bir ışıkla aydınlatabiliyor. Ayrıca modellerde motosikletin hareketine göre yolu aydınlatan “adaptif far” işlevi de standart olarak kullanıcılara sunuluyor.

Ekran tarafında 10.25″ boyutunda TFT renkli bir ekran bizleri bekliyor. Bu ekran ile model standart olarak entegre harita navigasyonu ve bağlantı özelliklerine de sahip. Bununla birlikte okunabilirlik ve kolay adapte olunan menüsü ile bu ekran segmenti içerisinde en iyisi olarak değerlendiriliyor. Ayrıca K 1600 GT ve Bagger modellerinde opsiyonel, GTL ve Grand America modellerinde ise standart olarak sunulan ses sistemi 2.0’ında etkileyici bir deneyime sahip olduğunu belirtmek gerek.

Son olarak Yeni BMW Motorrad K 1600 modelleri Dynamic, Style ve Option 719 olmak üzere üç farklı renk seçeneğine sahip.

“Aprilia Tuareg 660 arazi motosikleti Türkiye’de yola çıkmaya hazır!”

Exit mobile version