Site icon Dijital Tekerlek

Yeni 2021 Lexus NX resmi olarak tanıtıldı

Yeni 2021 Lexus NX resmi olarak tanıtıldı 31

Lexus tarafı 2021 Lexus NX modeli ile birlikte markanın ilk plug-in hibrit aktarma organları ile tanıtıldı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Lexus 2005 yılında elektrikli güç aktarma organlarını benimseyen ilk premium markalardan birisiydi. Fakat şirket tam bir plug-in hibrit oluşturmak için bir hayli direndi. Bununla birlikte marka 2021 Lexus NX modeli ile markanın ilk PHEV modelini tanıttı.

NX modeli 2014 yılında piyasaya sürülmesinden bu yana marka için oldukça önemli bir konuma sahipti. Model günümüze kadar Avrupa’da 170.000 adetten fazla satıldı.

2021 Lexus NX tasarımı

Modelin tasarımına baktığımız vakit bizleri eski modellere göre evrim geçiren bir model bekliyor. Bununla birlikte modele ilk baktığımız vakit dikkatleri; Lexus tarafının imzası niteliğindeki ızgarası, C sütununun yakınında göze çarpan detay, karmaşık yan yüzeyler ve arka kaporta boyunca ince bir imza niteliği taşıyan stoplar çekiyor.

İkinci nesil NX model Toyota RAV4 modelinde gördüğümüz TNGA-K platformunu kullanıyor. Bununla birlikte model eskisine göre 20 milimetre daha uzun, 20 milimetre daha geniş ve 5 milimetre daha yüksek. Yeni kullanılan platformun en büyük avantajı muhtemelen dingil mesafesinin 30 milimetre daha uzun olması. Bu fazla mesafe ile birlikte arka yaşam alanı bir hayli iyileşiyor. Modelin güncel toplam uzunluğu net olarak 4660 milimetre. Karşılaştırmak gerekirse model Audi Q5 modelinden yalnızca iki santimetre daha kısa.

Modelin iç tasarımına baktığımız vakit bizleri; Lexus Link Connect isimli standart kurulum bekliyor. Bununla birlikte model üç kat daha hızlı yanıtlar verebilecek. Ayrıca model 9.8″ boyutunda parlama önleyici dokunmatik ekrana da sahip.

Amiral gemisi olarak nitelendirilen Lexus Link Pro sistemi ile birlikte 14″ boyutunda ekrana sahip olacak. Bununla birlikte model kablosuz Apple CarPlay ve kablolu Android Auto desteğine sahip olacak. Ayıca model ön ve arka kabinler arasında da bölünen dört USB bağlantı noktasına sahip.

2021 Lexus NX teknik özellikleri

Model bünyesinde dört farklı güç aktarma organı seçeneğine sahip. Bu seçeneklerin ilki; 203 beygir gücüne, 250 Nm tork değerine sahip olan 2.5 litrelik NX 250 modeli. Bu model sekiz ileri otomatik vites ile birlikte sunulurken çekiş sistemi tarafında hem önden hem de dört tekerlekten çekiş sistemi seçeneği ile birlikte sunuluyor. Ayrıca modelin 0-100 km/s hızlanma süresi FWD için 8.2 saniye, AWD modeli için ise 8.6 saniye.

Model 2.4 litrelik turbo şarjlı dört silindirli NX 350 modeli ile 275 beygir güce, 430 Nm tork değerine sahip. Bununla birlikte model sekiz vitesli otomatik vites ile sunuluyor. Ayrıca modelin 0-100 km/s hızlanma süresi 6.8 saniye.

Hibrit seçeneği olarak modelde ilk olarak; 2.5 litrelik benzinli motor ile her aksta bir elektrik motorlu NX 350h modeli mevcut. Bu model 239 beygir güce sahip. Bununla birlikte modelin 0-100 km/s hızlanma süresi 7.2 saniye.

Son olarak seçeneklerde yeni plug-in hibrit sistemine sahip NX 450h+ modeli mevcut. Model NX 350h modeli ile aynı motoru kullanıyor. Fakat modelin henüz tüm teknik detayları paylaşılmış değil. Modelin yalnızca elektrik gücü ile 58 kilometre menzile sahip olması bekleniyor. Bununla birlikte model standart olarak 3.3 kilovat değerindeki şarj cihazı ile birlikte sunuluyor. Ayrıca modelde 18.1 kWh değerinde pil paketi yer alıyor.

Modelin henüz resmi olarak verimlilik rakamları açıklanmadı. Fakat Lexus, PHEV bilindiği gibi NX 450h+’ın 40g/km’den daha az CO2 emisyonu sağlaması beklediğini belirtiyor.

Güvenlik teknolojisi

Yeni NX modeli, Lexus Safety System+ 3.0 yardım teknolojisi paketine sahip. Bununla birlikte önceki sürümde yer alan tüm özellikler ve güncel bazı özellikler yeni sistemde de yer alıyor.

Örnek vermek gerekirse bu sistem ile birlikte modelde fren destek sistemi, acil direksiyon yardım destek sistemi, çarpışma önleme sistemi ve radar hız sabitleyici gibi bir çok özellik mevcut.

Son olarak 2021 Lexus NX modelinin başlangıç fiyatının 36.500 sterlin seviyesinde olması bekleniyor.

“2021 Audi RS3 modeli ilk kez tanıtıldı” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version