Site icon Dijital Tekerlek

Yeni 2021 Honda HR-V akıllı hibrit teknolojisi ile tanıtıldı

Yeni 2021 Honda HR-V akıllı hibrit teknolojisi ile tanıtıldı 19

Honda tarafı yeni 2021 Honda HR-V modelini akıllı hibrit teknolojisi ile birlikte tanıttı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Bu sene piyasaya çıkacak olan yeni HR-V crossover modelinin Avrupa’ya özgü önemli ayrıntıları doğrulanmakta. Bununla birlikte marka segmentte oldukça iddialı bir konum elde etmeyi hedeflemekte.

2021 Honda HR-V teknik özellikleri

Model platform tarafında “Global Small Car” isimli platformu Jazz modeli ile paylaşmakta idi. Bununla birlikte iki model motor tarafında da aynı motoru kullanmakta. Modelde 1.5 litrelik Atkinson devirli dört silindirli benzinli bir motor yer almakta. Bununla birlikte model 129 beygir güce, 253 Nm tork değerine sahip. Ayrıca model bir çift elektrik motorunu da bünyesinde bulundurmakta. Model Jazz modeline göre sahip olduğu büyük kasası itibari ile elbette Jazz modeli kadar seri olmayabilir.

Modelin performans veya verimlilik rakamları henüz açıklanmamakta. Fakat aynı motoru kullanan Jazz modelinin WLTP performansına göre; 100 g/km için yüzde elli düzeyinde bir CO2 emisyon değerine sahip.

Modelin tasarımı nasıl ?

Üçüncü nesil HR-V modelinin tasarımına baktığımız vakit bizleri önceki nesle göre oldukça farklı bir tasarıma sahip. Bununla birlikte model eski modele nazaran arka bacak mesafesini 35 milimetre arttırmakta. Ayrıca modelin sürüş yüksekliği de 10 milimetre artmakta. Tavan çizgisi ise 20 milimetre alçaltılmakta.

Markaya göre model dört yetişkin için yeterli yaşam alanına sahip. Bununla birlikte marka model ile ilgili olarak şu cümleleri kullanmakta; “markanın diğer yeni Honda modellerinde görülen kusursuz, temiz, modern tasarım felsefesini somutlaştırdığını”

Modelin sahip olduğu yeni LED far tasarımları, yenilenen ızgara tasarımı, uzun bir kaputa, eğimli tavan çizgisi ve düz kenarlı omuz çizgisi ile yeni modeli eskisine göre büyük ölçüde uzaklaştıran yeni bir ön görünüme sahip.

Kabine geldiğimiz vakit ise; minimalist olan gösterge paneli düzeni, basit yatay olarak hizalanan gösterge paneli ve arka koltukları döndüren Honda’nın “Magic” isimli tasarımı sayesinde ferahlık hissi modelde oldukça iyi.

Model 9.0″ boyutunda bilgi-eğlence ekranına sahip. Ayrıca model 7.0″ boyutunda TFT ekrana da sahip. Bununla birlikte model yeni L şeklinde havalandırma delik tasarımına da sahip.

Son olarak marka modelin fiyatı ile ilgili henüz herhangi bir fiyat açıklamamakta. Fiyatın önümüzdeki aylarda açıklanması beklenmekte.

“Ferrari 812 Özel Versiyonu 9.500 RPM çevirebiliyor” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version