Site icon Dijital Tekerlek

Tim Cook Apple Car ile ilgili bir şeyleri açıklıyor

Tim Cook Apple Car ile ilgili bir şeyleri açıklıyor 4

Apple’ın CEO’su Tim Cook yaklaşmakta olan otonom araba Apple Car modelini bir robotla karşılaştırmakta. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Apple’ın, sızdırılan patent tasarımları ile; gelişmiş bir otonom elektrikli otomobil üzerinde çalıştığı artık bir sır değil. Buna karşılık Xiaomi, Huawei gibi rakiplerde kendi elektrikli arabalarını yapmayı planlamakta.

Daha öncesinde Hyundai ile bazı görüşmelerin söz konusu olduğu Apple tarafı; otonom aracı üretmeyi oldukça yüksek düzeyde istemekte. Bu nedenle markanın her açıklaması meraklıları oldukça heveslendirmekte.

New York Times için Kara Swisher’ın, Sway podcast’inin yeni bir bölümünde Apple’ın CEO’su; teknoloji devinin ilk arabasını robotla karşılaştırarak ima etmekte.

Tim Cook tarafından kullanılan cümlelere baktığımız vakit; “Bence özerkliğin kendisi temel bir teknolojidir” dedi. “Bir şekilde geri adım atarsanız, araba birçok yönden bir robottur. Otonom bir araba bir robottur. Bu nedenle otonom ile yapabileceğiniz pek çok şey var. Ve Apple’ın ne yaptığını göreceğiz.”

Ne yazık ki Tim Cook markanın kendi arabasını yapmayı mı yoksa; diğer otomobil üreticileri ile otonom sürüş yazılımı geliştirmeyi mi planladıkları bilinmemekte. Fakat diğer yorumları beklentileri arttırmakta.

“Donanımı, yazılımı ve hizmetleri entegre etmeyi ve bunların kesişme noktalarını bulmayı seviyoruz çünkü sihrin gerçekleştiği yerin orası olduğunu düşünüyoruz” dedi. “Ve bunun etrafındaki birincil teknolojiye sahip olmayı seviyoruz.”

Açık bir onay olmasa da, Apple’ın entegre otonom teknolojiye sahip bir elektrikli model inşa etmek istediği ve rekabeti uçuracak sürücü yardımları ile gelmekte olduğu kesin.

Apple Car ne zaman gelecek ?

Apple’ın kod adı Project Titan olan ilk modeli 2024 yılında piyasaya sürülmesi beklenmekte. CEO tasarım ile ilgili bir ipucu vermez iken; Tesla tarafının en büyük rakibi olması toplum tarafından beklenmekte. Ayrıca Tim Cook, Tesla ile ilgili şu cümleleri kullanmakta;

“Elon ile hiç konuşmadım, ancak kurduğu şirkete büyük hayranlık ve saygı duyuyorum,” dedi. “Tesla’nın sadece liderliği kurmakla kalmayıp, elektrikli araç alanında böylesine uzun bir süre liderliği sürdürmekle inanılmaz bir iş çıkardığını düşünüyorum. Bu yüzden onlara büyük minnettarım.”

“2024 GMC Hummer EV SUV modelinin gövdesi tanıtıldı” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version