Site icon Dijital Tekerlek

Tesla, birçok yeni özellik ile yeni yazılım güncellemesi yayınladı

Tesla, birçok yeni özellik ile yeni yazılım güncellemesi yayınladı 2

Tesla, kabin içi kamerası da dahil olmak üzere birçok özelliğini aktif etti ve gelen talepleri de karşılayacak geniş çaplı bir yazılım güncellemesini yayınladı. Tesla yeni yazılım güncellemesi ile kullanıcılarına neler vaad ediyor birlikte inceleyelim.

Şu anda Kuzey Amerika’da erken erişime açılan 2020.24 Tesla yazılım güncellemesi kısa süre içerisinde tüm kullanıcılara ulaştırılacak.

1- Yedek kamera geliştirmeleri

Tesla kullanıcılar tarafından uzun bir süredir çokça talep edilen yedek kameralar artık daha işlevsel hale geldi. Temel olarak kör noktaları gören yedek kameralar içerideki ekrandan kolaylıkla izlenebilecek.

Tesla sürüm notları şu şekilde:

2- Otomatik kapı kilidi iyileştirmeleri

Tesla sahiplerinin talepleri doğrultusunda gelen bu iyileştirme ile otomatik kapı kilitleme devre dışı bırakılabilecek.

3- Yolda akü hazırlığı

Tesla, hedefinizi bir Supercharger istasyonuna ayarlarsanız, pilleri ona göre hazırlıyordu zaten. Ancak şimdi üçüncü taraf şarj cihazları için de aynı işlemler yapılabilecek.

4- Tesla kabin kamerası

Tesla Model 3 ve Model Y araçlarında kabin kamerasını kullanıyor. Tesla, Model 3’ü piyasaya sürdüğünde, aracı dikiz aynasında standart bir kabine bakan kamera ile donattı.

Tesla’nın aracı üretimden çıkmasından bu yana yaklaşık üç yıl geçti ve her Model 3’te yer alan bu kamera henüz aktif olarak kullanılmıyordu.

CEO Elon Musk, Tesla’nın yaklaşmakta olan otonom robotaksi ağında otomatik olarak sürüldüklerinde insanların arabaları kötü niyetli kullanmalarını önlemek için kabin içi kameralarını kullanılacağını söyledi. Ama şimdi, gönüllü olarak veri toplamak için kullanmaya başlamak istedikleri anlaşılıyor.

Tesla, yeni 2020.24 yazılım güncellemesinin sürüm notlarında şunları yazdı:

Tesla, kabine bakan kamera tarafından çekilen görüntülerin “gizliliği korumak için” sürücü ile “ilişkilendirilmeyeceğini” de belirtiyor.

Siz Tesla yeni yazılım güncellemesi ile gelen özellikler hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda belirtin.

İlginizi Çekebilir: Cabrio Tesla Model 3 üretildi!

Exit mobile version