Site icon Dijital Tekerlek

Tesla Semi lansman öncesinde görüntülendi

Tesla Semi lansman öncesinde görüntülendi 2

Otomobil üreticisi, Tesla Semi kamyonunu 2017’de piyasaya sürerken elektrikli kamyonun 2019’da satışa sunulacağını söyledi. Birkaç gecikmeden sonra Tesla, “2020’nin sonlarında düşük hacimli üretimden bahsetti. Ancak zaman çizelgesi daha sonra 2021’e itildi.

Musk, yine bir projeyi daha ertelemiş oldu

Geçen yaz CEO Elon Musk, bir e-postada çalışanlara, zaman çizelgesini güncellemeden “Tesla Semi’yi seri üretime getirmenin zamanının geldiğini” söyledi. CEO daha sonra Tesla Semi’nin Austin’deki Gigafactory Texas’ta üretileceğini söyledi. Son zamanlarda, Tesla’nın Gigafactory Nevada’da Tesla Semi’nin bir miktar üretimine sahip olmak için hazırlandığına dair göstergeler de gördük.

Tesla’nın geçen haftaki kazanç raporunda Musk, Tesla Semi’nin üretime hazır olduğunu belirtmişti. Ancak otomobil üreticisinin Tesla 4680 pil hücresi üretimini artırana kadar hacimli üretime ulaşamayacağını söyledi. Otomobil üreticisi orijinal olarak Tesla Semi’nin 80.000 lb’lik sınıf 8 kamyon olan üretim versiyonlarının olduğunu söyledi. Kapasiteler, sırasıyla 150.000 $ ve 180.000 $ için 300 mil ve 500 mil menzil seçeneklerine sahip olacaktır. Ancak Musk, test sırasında bu aralığı genişletme fırsatları bulduklarını söyledi.

Yeni Tesla Semi Prototipi

Son 3 yılda Tesla Semi’nin yalnızca iki prototipini gördük. Ancak şimdi Tesla yeni bir tane üretti. Prototip, Twitter kullanıcısı The Kilowatts tarafından Sacramento’da taşınırken görüldü. Yeni araç, orijinal iki prototipe çok benziyor, ancak bazı ufak tasarım yenilemeleri görüyoruz. Bir beta prototip veya hatta bir sürüm adayı bile olabileceğini öngörüyoruz.

Yeni Tesla Semi hakkında detaylar ortaya çıktı

Exit mobile version