Site icon Dijital Tekerlek

Tesla, Hindistan ‘da araba üretecek!

Tesla, Hindistan 'da araba üretecek! 1

Tesla Inc., Hindistan ‘da ilk kez elektrikli araçlar yapmak için bir anlaşmaya yaklaşıyor ve Çin’de üretimi başlattıktan sonra yeni bir büyüme fırsatı sunuyor.

Otomobil üreticisinin altı aydır yerel yetkililerle müzakere ettiğini ve konuya aşina olan kişiler, Bangalore banliyölerinde aktif olarak araba montajını düşündüğünü söyledi.

Ar-ge ve tesisi olabilir

Tesla, yorumlara hemen yanıt vermedi ve bakanın açıklamasını onaylamadı. Şirketin bölgedeki ofis gayrimenkulleri için durum tespiti yaptığını ve Ar-Ge tesisi kurmayı planladığını söyleyenler, konu özel olduğu için isim verilmemesini istedi.

Tesla, elektrikli araçlar ve havacılık ve uzay üretim yetenekleri için bir merkez olacak şekilde şekillendiği için Bangalore’ye odaklandığı söylenildi. Tesla, Hindistan birimini ve tescilli ofislerini Bangalore şehir merkezinde birleştirdi.

Başbakan Narendra Modi bu süre zarfında Musk’la bir araya geldi. Ve daha sonra Hindistan’ın ulaştırma bakanı Hindistan’da arazi teklif etmek üzere Musk’ı ziyaret etti.

Tesla Hindistan olayları ne zaman başladı?

Son birkaç ay içinde, Tesla’nın Hindistan’da üretim ve Ar-Ge merkezi kurmaya çalıştığına dair söylentiler var.

Yerel hükümet yetkilileri Musk ve yöneticileriyle görüşmeler sağladı. Ve geçen ay Tesla resmi olarak Hindistan’ın güney Karnataka eyaletinin başkenti Bengaluru’da bir Hint şirketi kurdu.

Devletin başbakanı BS Yediyurappa, Birlik Bütçesi’nde Karnataka’ya vaat edilen faydalar listesinin bir parçası olarak, Tesla’nın Hindistan’a bir çeşit üretim çabası getirme planını doğruladı. ”Amerikan firması Tesla, Karnataka’da elektrikli otomobil üretim birimi açacak…”

Ancak, bu “üretim biriminin” aslında bir fabrika olup olmayacağı tam olarak belli değil.

Yediyurappa, daha önce Tesla’nın tweet’i silmeden önce kendi durumunda bir Ar-Ge merkezi kuracağını tweetlemişti.

Daha önce, hükümetle bildirilen görüşmeler sırasında, bir Tesla fabrikasının elektrikli arabalar ve piller üretmesi için birkaç arazi önerildiği de bilinenler arasında.

Tesla Supercharger üretimine başladı!

Exit mobile version