Site icon Dijital Tekerlek

Tekerlekli Sohbetler: Alper Karaer

Tekerlekli Sohbetler: Alper Karaer 1

Tekerlekli sohbetlerin on birinci konuğu VavaCars’ın Pazarlama Direktörü Alper KARAER. VavaCars’ı ve Alper Karaer’in başarılı hayat öyküsünü keyifle okuyacağınızı düşünüyoruz.

1) Alper KARAER kimdir, hikayenizden bahseder misiniz?

Alper Karaer evli 2 kız çocuğu babası, oyun oynamayı ve sporu seven tutkulu bir pazarlama profesyoneli. Ankara’da doğdum, büyüdüm. Eğitim hayatımı Fen lisesi ve ardından Bilkent Üniversitesi’nde tamamladım. Mezun olur olmaz iş hayatına atıldım. Neredeyse tüm bireyleri devlet memuru olan bir aileden gelen birisi olarak özel sektörde çalışmaya başlamam istisna oldu. Yönetim danışmanlığı şirketlerinde başladığım çalışma hayatımda Türkiye, Avrupa ve Körfez Ülkelerinde yürütülen projelerde çalıştım. Ulusal ve uluslararası yatırımlarda danışmanlıklar ve yöneticilikler yaptıktan sonra VavaCars ile yeni ve güçlü bir oluşumun içerisine girdim.

2) VavaCars’a geçmeden önce kariyerinizin basamaklarını öğrenmek isteriz. Gençlere sizinle beraber çalışabilmeleri için nasıl tavsiyeleriniz olur?

Zaman içerisinde stratejiden pazarlamaya doğru adım adım kayan bir kariyer yolum oldu. Danışmanlık kariyerimin ardından sırasıyla Türk Telekom, yönetici ortağı olduğum BlueCap yatırım fonu, Millenicom derken şu anda da VavaCars’ta Pazarlama Direktörü olarak iş hayatıma devam ediyorum.

Gençler için kariyerlerinin ilk yıllarında iş tercihlerinde kesinlikle önceliği öğrenme ve gelişim fırsatına vermelerini tavsiye ederim. Bununla beraber deneme ve yanılmaktan çekinmemeleri gerekiyor. Kariyerinin başında hızlı iş değişiklikleri yapmak gayet doğal. Kendilerine uygun olmadıklarını düşündükleri işleri ilk yıllarda hızla değiştirip doğru kariyer yolunu hızlı bulmaları önemli.

İşini tutkuyla yapan çalıştığı şirketi kendi şirketi gibi görenlerin hep başarılı olduğunu gördüm. Bu nedenle çalışmayı en çok sevdiğim iş arkadaşlarım bu özellikleri sergileyenler oldular.

Geleceğe şekil verecek iş alanları ve sektörleri anlamak kritik. Bazı sektörler, iş modelleri ve işler zamanla ölmeye mahkumken bazıları hızla yükseliyor. Yükselen sektörlerde bazen ilgili işin gereksinimleri çok yeni tanımlanmış olabiliyor. Bu yüzden uzun yıllar tecrübesi olan birisiyle az tecrübesi olan birisi eşit şartlarda rekabet eder duruma gelebiliyor. Örneğin dijital pazarlama böyle bir alan. Göreceli olarak geleneksel pazarlamaya göre çok daha yeni olduğundan 30 yıllık tecrübeli bir çalışan ile 5 yıllık tecrübeli bir çalışan bu alanda eşit bilgiye sahip olabiliyor. Bu nedenle gençler için yeni oluşan iş alanlarına girmek rekabetçi avantaj sağlayacaktır.

3) Okuyucularımız için VavaCars’ı kısaca anlatabilir misiniz?

VavaCars ikinci el araç alım satımında herkesin gönül rahatlığıyla güven duyarak ve kolayca alışveriş yapabilmesini sağlayabilme misyonuyla yola çıktı. Araç alıp satmak birçok kişi için büyük bir stres faktörü. Bu işin bu kadar zor olmaması gerektiğine inanan bir şirket olarak bu süreci herkes için kolaylaştırmayı amaç ediniyoruz. Aracınızı sabah 8:00’da uyanıp satmaya karar verdiğinizde öğlen saatine gelmeden önce paranın nakit olarak hesabınıza yatmasını sağlayan yenilikçi bir iş modelimiz var. Web sitemiz üzerinden aracınızın bilgilerini bir dakikada girerek ön değerleme alıyorsunuz. Size en yakın müşteri merkezimizden randevu alıp aracınızı ekspertize getiriyorsunuz. Siz çayınızı yudumlarken biz de aracınızı şeffaf cam duvarın ardında inceliyoruz. Hemen orada da nihai son teklifimizi sunuyoruz. Teklifi kabul ederseniz notere beraberce gidip işlemleri yapıp parayı da hemen hesabınızı yatırıyoruz. Tabi işimiz sadece araç almakla sınırlı değil. Bu araçlarımızı sayfamızda listeleyerek satışa sunuyoruz. Ekspertiz garantili, 14 gün iade hakkı sunulan ve ayrıca 3 ay/5000KM garantili araçları oturduğunuz yerde 1 tıklamayla alabiliyorsunuz. Aldığınız araç da adresinize kadar ücretsiz teslim ediliyor. İnternetten kıyafet alırcasına araç alabilmek kesinlikle bu sektörde büyük bir devrim oldu. Ben aracı görmeden içine oturmadan almam diyenler muhakkak olacaktır. Bu noktada birçok müşterimiz sayfamızı ve güven sağlayan garanti koşullarımızı öğrenince gönül rahatlığıyla bizden online olarak araç alıyorlar. Sayfamızda müşterilerin kendilerinin çıplak gözle fark edemeyeceği en ince detayları bile gösterdiğimiz için bu şeffaf yaklaşım güven yaratıyor. Tabi ki VavaCars’ın güven veren kurumsal kimliği ve sunduğumuz 14 gün iade imkanı da müşterilerin kolaylıkla karar verebilmesini sağlıyor.

VavaCars olarak misyonumuza uygun olarak ikinci el otomotiv sektöründe değişim ve dönüşüme öncülük etmeye devam edeceğiz.

4) Gelecekte ulaşım araçlarının birçoğunun kiralık olacağı yönünde araştırma raporları yayınlanıyor sürekli. Ülkemizde de dakikalık otomobil kiralama sistemi yaygınlaşmaya başladı. VavaCars’ın Türkiye için gelecek planlarında neler yer alıyor?

Biz 2. el otomobilde demokratikleşmeye ve herkesin ikinci el araçlara en kolay şekilde erişim imkanı olması gerektiğine inanıyoruz. Bu bağlamda önceliğimiz 2021 yılında devreye aldığımız online 2. el araç satış işimizi büyütmek olacaktır. Çok yeni bir iş modeli olması nedeniyle her gün yeni şeyler öğreniyor ve her gün hizmet kalitemizi bir adım daha iyileştiriyoruz. Bununla beraber müşterilerimizin ikinci el araçlara daha kolay ulaşabilmesi adına kredi çözümleri ve farklı katma değerli hizmetleri de önümüzdeki dönemde hizmet portföyümüze katmayı planlıyoruz.

5) Elektrikli otomobil geleceği de kaçınılmaz gibi görünüyor? VavaCars’ın elektrikli otomobiller için çalışmaları da bulunuyor mu?

Elektrikli otomobillerin de artmasıyla beraber doğal olarak bizim de araç satış portföyümüzde zamanla elektrikli araçların payı artacaktır. Bu noktada elektrikli araçların ikinci eldeki alım ve satımında da öncü rol üstlenmeye devam ediyor olacağız.

6) Son olarak da sizin gözünüzden dijitaltekerlek.com’u görmek isteriz. Birkaç cümle ile bizi bize anlatabilir misiniz?

“Tekerleği olan bütün araçlardan haberdar olabileceğiniz bir haber platformu” tanımınız bile aslında sizin hakkınızda çokça şey söylüyor. Hayatı ve sektörü geniş bir perspektiften gören, yaptığı işi severek ve belli ki eğlenerek yapan, yenilikçi projeleriyle fark yaratan, vizyoner bir oluşum olarak sayfanızda yer almaktan ve sizinle tanışmaktan mutluluk duydum.

Exit mobile version