Site icon Dijital Tekerlek

Renault tarafı “Avrupa’nın en yeşil otomobil markası” olma sözünü verdi

Renault tarafı "Avrupa'nın en yeşil otomobil markası" olma sözünü verdi 6

Renault tarafı 2030 yılına kadar kendine hedefler belirliyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Fransız otomobil üreticisi “Renaulution” büyüme stratejisi kapsamında; markayı yeniden canlandırma planlarının bir parçası olarak sürdürülebilirlik ve yeni teknolojilere odaklanıyor.

Renault tarafının Patronu Luca de Meo firmanın 2030 yılına kadar “Avrupa’nın en yeşil markası” olacağını iddia ediyor. Bununla birlikte bu hedef markanın sattığı 10 otomobilden dokuzunun elektrikli olması yönünde.

Renault Talks çevrimiçi sunumunda konuşan Luca de Meo;  “Grubun geri dönüşünün başarısı, büyük ölçüde markayı sürdürülebilir mobilite için yeniden konumlandırma becerimize bağlı.” cümlesini kullandı. Renault tarafının “en yeşil” otomobil markası olma yolu ile ilgili henüz bir bilgi paylaşılmadı. Fakat beklentiler markanın stratejilerinin pazar talebine bağlı değişebileceği yönünde.

Renault Patronu konu ile ilgili ne düşünüyor?

Ayrıca Luca de Meo konu ile ilgili olarak şu cümleleri kullanmakta;  “Moderniteyi yorumlama şeklimiz bu” “Otomobillerimizde daha fazla değer ve bunu nasıl yaptığımıza daha fazla değer. Geçmişin bize geldiğini hissediyorum. Toplum, Renault tarihine yakın değerleri kucaklıyor. ”

“Biz sıcak ve insani bir markayız. DNA’mızda dünyanın aradığı şeye eşit her şey var: On yıllarca süren hızlı moda ve aşırı tüketimden sonra daha sorumlu, ölçülü bir paylaşılan model.

“İyi haber şu ki, birçok yarışa ilk sırada olmasa bile, gridin ön sırasında başlıyoruz.”

Firma bu hedef doğrultusunda E-Tech hibrit ve plug-in hibrit araç yelpazesini genişletiyor. Ayrıca mevcut Clio E-Tech hibrit, Captur ve Megane hibrit modelleri de bu yelpaze içerisinde yer alıyor.

Marka bu yılın sonlarında oldukça çok sevilen Megane modelinin yeni versiyonu olan; Megane E-Tech Electrik crossover’ını da piyasaya sürecek.

Otomobil ve hibrit teknolojisine yatırımlarının yanı sıra marka Flins fabrikasında geliştirdiği; Re-Factory döngüsel ekonomi merkezi ile birlikte de sürdürülebilirlik referansını arttırmayı planlıyor. Ayrıca marka bu tesis ile birlikte her sene 120.000’e kadar aracı geri dönüştürme planına sahip.

Son olarak marka Fransa’da teknoloji lideri olma hedefine de sahip. Bununla birlikte marka bu alanda ise “Software Republique” alanını geliştirmek adına dört başka şirket ile iletişim halinde.

“2021 Citroen C4 Türkiye’de satışa sunuldu” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version