Site icon Dijital Tekerlek

Porsche Cayenne Coupe GTS: SUV’ların kralı mı geliyor?

Porsche Cayenne Coupe GTS: SUV'ların kralı mı geliyor? 10

Porsche Cayenne Coupe GTS görüldü.

Porsche, Coupe SUV çılgınlığından yararlanmak için BMW X6 ve Mercedes GLE Coupe’nin rakiplerine benzeyen Porsche Cayenne Coupe’nin tanıtımı ile Cayenne ürün yelpazesini genişletti. Casus fotoğraflar ve videolar Porsche’nin Cayenne GTS adında yeni bir araç üzerinde çalıştığını gösterdi.

Prototip Cayenne GTS en son Nurburgring’de üzerinde çalışıldığı duyumları almıştık, ancak şimdi Instagram’da sızdırılmış fotoğraflar var. Bu fotoğraflar basın tarafından çekilmiş fotoğrafları gibi görünüyor, bu yüzden yakında Porsche cephesinden resmi bir açıklama bekleniyor.

Yeni Cayenne Coupe’nin varyantının GT veya GTS olarak adlandırıldığı söylenirken, Cayenne Coupe’nin arkasına yerleştirilen rozet GTS olarak yazması GTS adlandırılacağını doğruladı. Sızıntıya göre, Porsche Cayenne Coupe GTS, 4.0 litrelik ikiz turbo V8 ile çalışıyor. Cayenne GTS’nin en son sürümü doğal emişli V8’den ikiz turbo V6’ya küçültüldüğünden, yeni Cayenne Coupe GTS’nin bir V8 paketlemesini beklemiyorduk.

Bu V8 ünitesinin, önceki Cayenne GTS’ye göre 20 beygir ve 14 torkluk bir artışla 460 beygir gücü ve 457 torkta olduğu iddia ediliyor. Bu aynı zamanda 541 hp ve 568 torka sahip Porsche Cayenne Coupe Turbo’nun altına yerleştiriyor. İsteğe bağlı Sport Chrono paketi takıldığında, Cayenne Coupe GTS’de 0-100 Km/h hıza ulaşması 4,5 saniye sürüyor. Bu kadar güçlü olmasının sebebi ,güç, sekiz ileri otomatik şanzıman ile dört tekerleğin tümüne gönderilmesinden kaynaklanıyor.

Önceki casus çekimlerinde ve videolarda gördüğümüz gibi, Cayenne Coupe GTS, daha agresif bir ses sağlayan özel olarak yapılandırılmış bir spor egzoz sistemi ile gelecek. Çift egzoz boruları da merkezi olarak monte edilecek.

Cayenne Coupe GTS, spor tasarım paketi ile daha karanlık bir hava girişi, yan cam çerçeveleri, egzos çıkışları, daha sportif ve daha havalı bir tasarım paketi ile gelmesi bekleniyor.

Standart Cayenne GTS’nin fiyatının 881.000 ₺’den başlayacağı iddia edilirken, daha şık Cayenne Coupe GTS’nin en az 915.000₺’ye mal olacağı bekleniyor tabii Türkiye’ye gelip vergilerde eklenince ne tür bir fiyatla karşılacağımız belli değil. Ancak Porsche’nin resmi bir duyuru yapmamasından dolayı fiyatlar ve özellikler değişkenlik gösterebilir. Bekleyip göreceğiz 🤗.

İlginizi Çekebilir: İlginç El Freni Tasarımları

Exit mobile version