Site icon Dijital Tekerlek

Polestar Re:Move teslimat scooter konsepti tanıtıldı!

Polestar, Münih Motor Show’da Polestar Re:Move isimli yeni bir elektrikli scooter konseptini resmi olarak tanıttı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Konsept şehir bazlı teslimat hizmetleri için benzinle çalışan mopedlere daha sürdürülebilir bir alternatif olarak tasarlandı. Bununla birlikte çevrimiçi alışverişte yaşanan artış ile birlikte; teslimatları kolaylaştırmaya yönelik bir çözüm olarak sunuluyor.

Polestar, otomobil üretim süreçlerinde olduğu gibi; Re:Move’un da çevresel etkisini mümkün olduğunca düşük hale getirmeye çalıştı. Bu sebeple scooter’ın şasisi, yenilenebilir enerji kullanılarak üretilen düşük karbonlu alüminyumdan yapıldı. Aynı zamanda bu şasi tamamen geri dönüştürülebilir bir yapıya sahip.

Polestar Re:Move teknik özellikleri

Scooter, gücünü 2.2kWh değerinde bir pil paketinden alıyor. Bununla birlikte scooter maksimum 24 km/s hızında taşıma gerçekleştirebiliyor. Güç aktarma organı sayesinde konsept, ön ve arka tekerlekler arasındaki yük alanına yerleştirilecek; 180 kilogramlık yükleri taşıyabilecek tork değerine sahip.

Re:Move konseptinin geliştirilme aşamasında yol tutuşunun arttırılması adına; elektrikli motosiklet üreticisi Cake tarafı ile ortak çalışıldı. Arka salıncak biraz daha sönümleme özelliğine sahip. Bununla birlikte sürücü konforu da aynı oranda artıyor.

Scooter yalnızca 750 milimetre genişliğe sahip. Yani scooter ile birlikte bisiklet şeritlerinde ve şehir içinde yol almak oldukça kolay. Bununla birlikte her zaman açık aydınlatmanın yanı sıra fren lambaları ve korna ile birlikte şehir içerisinde fark edilirliğinizin oldukça yüksek olması hedefleniyor. Ayrıca model isteğe bağlı olarak göstergeler ile birlikte sunulabiliyor. Tüm bu özellikler ile modelin daha güvenli olması sağlanıyor.

Son olarak projenin alüminyum tedarikçisi Hydro Sürdürülebilirlik Başkanı Bjørn Kjetil Mauritzen, Polestar Re:Move konsepti ile ilgili olarak şu cümleleri kullanıyor;

“1.5 derecelik Paris Anlaşması hedefinde kalmak için sokaklarda daha az fosil yakıtlı araca ihtiyacımız var, ancak aynı zamanda emisyonları azaltmak için de çaba göstermeliyiz. ve havadaki zararlı partiküller. “

“Re:Move, yalnızca elektrikli güç aktarma organlarına sahip az bakım gerektiren bir araç değil, aynı zamanda tamamen geri dönüştürülebilir ve yenilenebilir enerjiyle yapılmış düşük karbonlu alüminyum kullanır.”

Exit mobile version