Polestar 2 modelinin standart seri sürümleri, yapılan güncelleme ile beraber ektra güce, daha fazla menzile ve tasarımsal değişimlere kavuşuyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.
2020 yılında yapılan lansman ile tantılan elektrikli Polestar 2, iki yıllık aranın ardından en büyük güncellmesini aldı. Bununla birlikte güncelleme ile beraber otomobilin teknik temelleri geliştirilirken; üretim sırasında karbon ayak izinin azaltılması ve donanım spesifikasyonlarına yoğunlaşılıyor.
Polestar 2 teknik özellikleri
İyileştirilen hücreler ile beraber model önceki nesle göre daha fazla enerjiyi depolayabilen bir pil takımına sahip. Bununla birlikte aracın tek motorlu versiyonu 69kWh’lik pil kapasitesine kavuşuyor. Artan pil kapasitesi ile beraber modelin maksimum menzilinde de ufak iyileştirmeler sağlanıyor.
Artan pil paket ile beraber modelin hızlı şarj desteği tarafında da geliştirmeler bulunuyor. Bununla birlikte model 115 kW DC hızlı şarj desteğini 130kW’a yükseltiyor. Bu sayede standart versiyon ile Long Range versiyonu arasındaki hızlı şarj desteği farkı azalıyor. Long Range versiyonu ile Pole Star 2, 150kW’lık hızlı şarj desteğine sahip.
Standart versiyonun 221 beygirlik gücü 228 beygire yükselirken; güç artışı ile değişen teknik detaylara henüz değinilmedi. Bununla birlikte tasarım tarafında da yeni dış tasarım parçalarına ve yeni trimlere kavuşan model ufak bir makyaj operasyonuna tabii tutuluyor diyebiliriz.
Dış renk noktasında iki yeni renk opsiyonu modele eklenirken; Magnezyum gümüşü artık modelin varsayılan renk tonu oluyor. Bununla birlikte güncellenen 19″ ve 20″ jant tasarımları ile beraber modelin güncellemesini fark etmek mümkün. İç yaşam alanında isteğe bağlı olarak sunulan Nappa deri döşeme; marka tarafından “daha fazla sürdürülebilirlik referansı” olarak tanımlandırılıyor. Ayrıca yenilenen ahşap akaplama detayları ve kullanılan Kül rengi ahşap kaplama da gözlerden kaçmıyor.
“Çin’den Nezha S modelinin ayak sesleri geliyor”