Site icon Dijital Tekerlek

Motor Sporlarında kullanılan güvenlik araçları

Motor Sporlarında kullanılan güvenlik araçları 14

Yarışlarda oldukça önemli olan dahil olduğu vakit hem sevindiren hem de üzme şansı olan ve güvenlik araçları olarak kullanılan modellere gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Öncelikle güvenli araçlarını profesyonel bir yarış sürücüsü kullanır ve yanında doktorun yanısıra; araç içerisinde tıbbi müdahale kiti, yangın kiti ve iletişim kiti gibi önemli malzemeler yer almakta. Güvenlik aracı ayrıca uyarı bayrakları altında koşulan turlar içerisinde yarışın hızını kontrol etmek adına kullanılmakta. Bu nedenlerden ötürü Motor Sporlarında oldukça önemli bir yere sahip.

Alfa Romeo 4C

Alfa Romeo 4C, 2014 FIA Dünya Touring Araç Şampiyonası için güvenlik otomobili olarak kullanıldı. Model ilk kez Moulay El Hassan Pisti’nde Fas turunda kullanıldı. 4C daha sonra 12 yarışlık seri ile birlikte dünyayı gezdi. Ayrıca bu gezi modelin ilk gezisi değildi 2013 yılında model Dünya Superbike Şampiyonası Silverstone içerisinde de kullanıldı. Bu model İtalyan bayrağını yansıtması adina kırmızı ve yeşil şeritler ile beyaza boyandı.

Audi R8

2007 yılında piyasaya sunulan Alman spor otomobili bir çok seride güvenlik aracı olarak kullanıldı. Model ilk güvenlik aracı deneyimine DTM Touring Otomobil Şampiyonasında ulaştı. Bununla birlikte modelde güvenlik açısından bir çok eklenti ile birlikte takla kafesi de yer . Ayrıca model Le Mans ve GT Master Serisinde de güvenlik aracı olarak kullanıldı. Son olarak aracın Le Mans yarısında sürücüsü olan Yannick Dalmas dünya çapında ün ve övgü gördü.

BMW i8 Roadster

Model elektrik gücü göz önüne alınarak Formula E serisi için güvenlik aracı olarak kullanılmakta. Ayrıca model üstü açık olan ilk FIA onaylı güvenlik aracı olma özelliğine de sahip.

BMW M2

BMW tarafı MotoGP Şampiyonası’na uzun süredir güvenlik aracı tedarik etmekte. M2 Coupe modeli de 370 beygirlik gücü ile kullanılmakta. Ayrıca modelde güvenlik kafesi ile altın renkli seramik fren diskleri bulunmakta.

BMW M4

M4 modeli 2015 yılında MotorGP Şampiyonasında resmi güvenlik aracı olarak kullanıldı. Ayrıca Katar içerisinde yapılan açılış turunda ilk kez sahneye çıktı.

Chevrolet Camaro

Chevrolet Camaro modeli Indy Pace Otomobili olmak adına oldukça güzel bir savaş verdi. Bu savaş modelin güvenlik aracı olarak ilk günleri idi. Camaro modelinin 1967 yılında Indianapolis 500’deki ilk çıkışında ki ana rolü, başlangıç için yarış arabalarının önünü açmak idi.

Chevrolet Corvette Z06

Corvette Z06 modeli Indianapolis 500 de sahneye çıkarak ABD içerisinde bu rol için uygun olduğunu adeta kanıtladı. Corvette 650 beygirlik 6.2 litrelik V8 motoru ile birlikte bir çok güvenlik donanımına sahipti.

Honda Civic Type R

Honda tarafı Isle of Man TT motosiklet etkinliği ile oldukça uzun bir ilişkiye sahipti. Zaten marka yarış sırasında ulaşımı sağlamak adına aeaba tedarik etmekteydi. TT için kullanılan pist 60 kilometre uzunluğundaydı. Bu nedenle parkur etrafına güvenlik aracı niteliğinde sekiz adet Honda Civic Type R modeli yerleştirilmişti. Ayrıca bu modellere Honda Fireblade motosikletleri de yardim etmekte idi.

Lamborghini Countach

Monaco Grand Prix’sinde kullanılan İtalyan boğası dikkatleri oldukça çekmişti. Çünkü Formula 1 içerisinde Monaco Grand Prix’sinin yeri her zaman çok farklıdır. Model 1981 ve 1983 yılları arasında güvenli aracı olarak kullanılmakta idi.

Bugünlük sıraladığımız güvenlik araçları listesi bu şekildeydi listenin devamı önümüzdeki günlerde sizlerle olacak. Devamına ulaşmak için önce sağlıkla sonrasında bizi takipte kalın.

2021 Opel Insignia fiyat listesi ve teknik özellikleri

Exit mobile version