Site icon Dijital Tekerlek

Moto Guzzi V85 TT Travel Türkiye’de satışa sunuldu!

İtalyan Moto Guzzi markasının, enduro sınıfındaki en yeni modeli V85 TT Travel Türkiye’de resmi olarak satışa sunuldu. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Ülkemizde Doğan Trend Otomotiv tarafından temsil edilen Moto Guzzi’nin eni V85 TT Travel modeli kullanıcılarını bekliyor. Bununla birlikte model “touring enduro” olarak uzun yolculuklar için geliştirildi. Model ülkemizde 154.900 Türk Liralık fiyatıyla birlikte motosiklet pazarındaki yerini aldı.

Moto Guzzi V85 TT Travel tasarımı

Yeni model, 1980’li yıllarda popülaritesi artan enduro motosikletlerin kolaylık ve pratiklik kavramları üzerine kurulan yapısından ilham alınarak tasarlandı. Bununla birlikte model, modern bir touring yapısıyla birlikte tasarımını oldukça güzel bir şekilde tamamladı.

Modele baktığımız vakit dikkatleri ilk olarak; yan paneller, yakıt deposu hatları, ön çamurluk ve 90° derece açılı V-Twin motor dikkatleri çekiyor. Bununla birlikte model Nmib Kumu ismi verilen özel renge sahip. Ayrıca model kullanıcısının güvenliğini arttıran ve yüzde 60 oranındaki daha büyük gövde yapısı ile; “tourer” olarak tasarlandığını açık bir şekilde ortaya koyuyor.

Gelişmiş şasisi ve kullanım kolaylığı

Şasisi sayesinde model virajlara girerken kullanıcılara güven dolu bir sürüş deneyimi sunabiliyor. Bununla birlikte modelde uzunluğu azaltılan yeni küçük blok motor yer alıyor. Bu sayede model daha uzun bir salıncağı bünyesinde barındırıyor. Alüminyumdan üretilen kutu tipi yeni asimetrik ünite, düz bir egzoz borusu tasarımı ve azaltılan yan hacimler için kavisli sol salıncak kolu sayesinde modelin sürüş hakimiyeti bir hayli iyi hissettiriyor. Ayrıca V85 TT Travel modeli segmenti içerisinde şaft tahrikli şanzımana sahip tek model.

Moto Guzzi V85 TT Travel teknik detayları

Modelde yer alan OHT tipi, silindir başına iki supaplı, hava soğutmalı 90° açılı V-Twin motor; markanın en yeni ve modern motoru olarak dikkatleri çekiyor. Bununla birlikte bu motor 84 milimetre çapa ve 77 milimetre strok değerine sahip. Ayrıca bu motorun hacmi 853 cc.

Tamamen yeni olan tasarımı ve kullanılan titanyum parçalar ile birlikte motor; maksimum 80 beygir güç üretebiliyor. Bununla birlikte motor 5.000 devirde 80Nm tork değeri sağlayabiliyor. Ayrıca modelin motoru Mandello Twin geleneğine uygun olarak alt devirlerden itibaren yüksek tork üretimini kullanıcıya sunabiliyor.

Motosiklet bu motor ile birlikte 100 kilometreyi ortalama 4.9 litrelik bir yakıt tüketimi ile alabiliyor.

Touring ve konfor kavramlarına bağlı kalınarak geliştirilen model; kullanıcılara ihtiyaç duyulan tüm ekipmanları sunabiliyor. İlk etapta sele yüksekliği yerden 83 cm seviyesinde. Bununla birlikte modelde 23 litrelik bir yakıt deposu mevcut. Ayrıca bu deponun tam olarak doldurulması ile birlikte model 400 kilometrelik bir menzile sahip olabiliyor.

Orijinal V85 TT modelinde olduğu gibi modelde; anahtar bloğu, ısıtmalı elcikler, Moto Guzzi MIA multimedya sistemi, touring ön cam, LED yardımcı farlar ve Michelin Anakee Adventure lastikler motosikletin tourer karakteristiğini destekleyen özellikler arasında yer alıyor.

Model sahip olduğu Yol, Yağmur ve Arazi olmak üzere üç farklı sürüş modu sayesinde; ortama göre sürüşü daha kolay ve güvenilir bir hale getiriyor. Bununla birlikte sürüş modlarının her biri; motor haritasını, ABS-MGCT çekiş kontrolü ayarlarını ve elektronik gaz kelebeği ayarlarını değiştirerek farklı sürüş karakteristiklerine imkan tanıyor.

Moto Guzzi V85 TT Travel teknik özellikleri

Motor
Motor tipi:Enine konumlu 90 ° açılı V-Twin, silindir başına iki supap
Soğutma sistemi:Hava soğutmalı
Motor Hacmi:853 cc
Maksimum güç:79,90 HP
Maksimum tork:80 Nm
Tüketim:4,9lt / 100km
Gövde
Boş ağırlık:210 kilogram
Yüklü ağırlık:241 kilogram
Sele yüksekliği:830 milimetre
Yakıt deposu:21 litre (5 litre yedek depo)
Süspansiyon
Ön lastik ölçüsü:Telli jant, 19 inç 110/80
Arka lastik ölçüsü:Telli jant, 17 inç 150/70
Ön süspansiyon:Hidrolik teleskopik ters çatal Ø41 milimetre, ayarlanabilir uzunluk ve yay gerginliği
Arka süspansiyon:Yatay tek amortisörlü çift salıncak, ayarlanabilir uzunluk ve yay gerginliği
Ön frenler:320 milimetre çapında çift paslanmak çelik disk, 4 karşılıklı pistonlu radyal Brembo kaliperler
Arka frenler:260 milimetre çapında paslanmaz çelik disk, 2 pistonlu kaliper

“2023 Volkswagen Aero-B, “Volkswagen Passat’ın geleceği” görüntülendi!” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version