Site icon Dijital Tekerlek

Mercedes-Benz Türk imzalı kamyonlar Avrupa yollarında

Ülkemizdeki faaliyetlerine 1967 yılında başlayan Mercedes-Benz Türk ürettiği kamyonların ihracatına hız kesmeden devam ediyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Mercedes-Benz Türk Ocak – Kasım 2021 döneminde Türkiye iç pazarına 3.191 adet kamyon, 6.333 adet de çekici olmak üzere 9.524 adet kamyon satışı gerçekleştirmeyi başardı. Bununla birlikte Aksaray Kamyon Fabrikası’nda üretilen kamyonlar; Almanya, Fransa ve İtalya başta olmak üzere Avrupa ülkelerine ihraç edilmeye devam ediyor.

Kasım 2021’de de aralıksız olarak devam eden kamyonların ihracatı tarafında; Almanya ay bazında 623 adet kamyon ile en fazla ihracat yapılan ülke konumunda. Bununla birlikte Almanya’yı ikinci sırada 329 adetle Polonya, 234 adet ile ise İspanya takip ediyor.

Yüksek standartlarda ve yüksek kalitede üretim yapan Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası; Batı ve Doğu Avrupa’da 10’dan fazla uluslararası pazara kamyon ihraç ediyor. Bununla birlikte fabrika, Türkiye’den ihraç edilen her 10 kamyondan 8’ini üretiyor. Ayrıca ilk ihracatın gerçekleştiği 2001 yılından bu yana total ihracat sayısı 89.000 adedi geçti.

Anadolu’nun kalbinden tüm dünyaya

Daimler Truck AG’nin önemli kamyon üretim üslerinden biri konumunda olan ve dünya standartlarında üretim yapan Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası; kurulduğu günden bu yana yatırımlarıyla kendini yenilemeye ve geliştirmeye son gaz devam ediyor. Bununla birlikte ülkemizde üretilen üretilen her 10 kamyondan 7’sinin üretimine imza atan fabrika; üretimi, istihdamı, AR-GE faaliyetleri ve ihracatı ile ülkemizin ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkı sağlamayı sürdürüyor.

Totalde 35 yılda 500 milyon Euro’yu aşan yatırımın gerçekleştirildiği ve günümüzde 1.600’den fazla kişiye istihdam sağlayan fabrikada; kamyon üretiminin yanı sıra Ar-Ge Merkezi de bulunuyor.

Son olarak üretimin yanı sıra ürün geliştirme ve teknoloji çözümleri alanlarına da önemli yatırımların yapıldığı Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası’nda hem istihdam artışı sağlanıyor hem de pek çok ilke imza atılarak tüm dünyaya mühendislik ihraç ediliyor.

“2022 Mazda MX-5 yeni yılı yenilikler ile karşılıyor”

Exit mobile version