Site icon Dijital Tekerlek

Mercedes-Benz eActros kamyonu resmi olarak tanıtıldı

Mercedes-Benz eActros kamyonu resmi olarak tanıtıldı 6

Elektrikli Mercedes-Benz eActros yarı kamyon modeli resmi olarak tanıtıldı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Her geçen gün yenisi duyurulan elektrikli taşıtlar dikkatleri çekmeye devam ediyor. Bununla birlikte Mercedes tarafından tanıtılan eActros modeli oldukça standart bir görünüme sahip. Kamyon ilk olarak 2016 yılında IAA Ticari Araçlar fuarında tanıtıldı. Ardından 2018 yılında Almanya ve diğer Avrupa ülkelerinde on prototipi yollara çıkardı.

Daimler Truck AG Yönetim Kurulu Üyesi ve Mercedes-Benz Trucks’tan sorumlu Karin Radstrom model ile ilgili olarak şu cümleyi kullandı;

“İklim değişikliği söz konusu olduğunda ulaşımın sorunun bir parçası olduğunu kabul etmeliyiz. Aynı zamanda çözümün bir parçası olabiliriz ve olacağız. Yarım milyon kilometreden fazla yol kat eden eActros’umuzla başlıyoruz.”

Mercedes-Benz Trucks pazarlama, satış ve servis müdürü Andreas von Wallfeld ise model ile ilgili şu açıklamada bulundu;

“eActros’un geliştirilmesi, müşterilerimizle ortaklığa odaklandı. İnovasyon Filosu’ndan öğrendiğimiz her şey artık seri üretime dahil ediliyor. Prototiplerle karşılaştırıldığında, menzil, tahrik gücü ve güvenlik gibi çeşitli özellikler, üretimde önemli ölçüde iyileştirildi.”

Mercedes-Benz eActros teknik özellikleri

Model iki vitesli şanzıman ile birlikte iki elektrik motoruna sahip. Bununla birlikte model versiyona bağlı olarak; 105 kWh kapasiteli üç veya dört pil paketi ile birlikte geliyor. Bununla birlikte model ile sunulan maksimum pil kapasitesi 420 kWh seviyesinde. Bu büyük pil sayesinde model kullanıcısına 400 kilometre menzil sunabiliyor. Fakat model 160 kW’a kadar şarj edilebiliyor. Yani normal bir 400A DC şarj istasyonunda, üç pil paketinin yüzde 20 şarj oranından yüzde 80 şarj oranına ulaşabilmesi için 1 saatten biraz daha uzun süre gerekiyor.

Mercedes, sessiz doğası ve emisyonsuz çalışabilmesi nedeniyle, normalde benzinli veya dizel modellerin giremeyeceği vakitlerde; gündüz veya gece, modelin şehir merkezlerine sessiz bir şekilde gidebileceğini belirtiyor. Ayrıca müşterilerin isteği doğrultusunda model için bir şarj altyapısı kurmanın da dahil olduğu bazı danışmanlık ve servis ürünleri bizzat marka tarafından sağlanabiliyor.

Model kullanıcılara; MirrorCam, Sideguard Assiste ve yaya algılamalı aktif fren yardımcısı gibi; bir dizi güvenlik sistemi ile birlikte sunulmaya hazırlanıyor.

Son olarak Mercedes-Benz eActros modelinin ilk olarak Avrupa’da; Almanya, Avusturya, İsviçre, İtalya, İspanya, Fransa, Hollanda, Belçika, İngiltere, Danimarka, Norveç ve İsveç’te piyasaya sürülmesi planlanıyor.

“Ferrari F8 Tributo modeline Novitec dokunuşu” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version