Site icon Dijital Tekerlek

Mercedes-AMG tarihi marka hikayesi

Mercedes-AMG tarihi marka hikayesi 7

Mercedes–Benz showroomlarına gittiğinizde ya da fuarları gezerken en dikkat çekici otomobil hangisi oluyor? En güçlü olanı mı, en konforlusu mu, en hızlısı mı? Gelin sizlere Mercedes-AMG gibi bir şirketten bahsedelim ve aradığınız özellikleri sağlıyor mu diye bir bakalım.

Mercedes-AMG tarihi

Motor sporları için motorlar geliştirmek üzere yola çıkan Mercedes-AMG, ilk olarak 300SE motorunu geliştirmiş ve 300SE ile “German Touring Car Championship’de” tam 10 kez şampiyon oldu. Tüm dikkatleri üzerine çektiği anda ise “24 Hours of Spa” yarışlarında da göstermiş olduğu akıl almaz performanstan sonra adını duyurmayı başarmıştır. Mercedes-AMG için çok önemli olan Formula 1 yarışlarında ise 2014 yılından beri şampiyonluk koltuğunu kimseye kaptırmadan yola tam gaz devam ediyor.

Mercedes-AMG kuruluş aşamaları

Hans Werner Aufrecht ve Erhard Melcher isimli iki mühendis tarafından 60lı yıllarda Almanya’nın Großaspach şehrinde kurulmuştur. Şirket, isminin A harfini Aufrecht’den  M harfini Melcher’den  G harfini ise şehirleri olan Großaspach’tan almıştır.

Aufrech ve Melcher, Daimler şirketinin Mercedes Benz geliştirme bölümünde çalışan iki mühendistir. Bu iki arkadaşın en sevdikleri ve üzerine düşündükleri şey yarış motoru tasarlamaktır. Önceleri şirkette bunu yaparken, ilerleyen süreçte Aufrecht’in Großaspach‘daki evinde çalışmalarına devam ederler.

1965 yılına gelindiğinde ise bu iki arkadaşın ürettiği 300 SE motor ile yine aynı şirketten arkadaşları Manfred Schiek, “German Touring Car Championship’da” bu motorla tam 10 kez şampiyon oldular.

Mercedes-AMG kuruluyor

Yarışmalarda bu başarılarla birlikte daha da gelişmek ve ilerlemek isteyen Aufrecht, 1967 yılında Mercedes- Benz’den ayırılır ve giderken yanında ortaklık yapmak için ikna ettiği arkadaşı, Melcher’i de alır. Böylece Mercedes-AMG‘nin hikayesi başlamış olur.

Şirket Burgstall’da eski bir fabrikada kurulur. Hemen üretime başlayan şirket, 1971 yılına geldiğinde 24 saat süren “24 Hours of Spa” yarışlarına Mercedes-Benz’in 300SE 6.8 aracı ile katılmıştır. Yarışa bu devasa sedanla katılan AMG, yarışı 2. olarak bitirmiştir. 24 saat süren ve 300SE ile herkesi şoka uğratan şirket tüm dünyada anılır hale gelmiştir.

AMG ilerleyen yıllarda daha fazla Mercedes-Benz arabasını ‘dönüştürmek ve geliştirmeye’ odaklanmış ve tam anlamıyla Uyarlama yapıyordu.

The HUMMER’ın doğuşu

Şirket sürekli yenilenmeye ve ilerlemeye odaklanmış olduğu o yıllarda birtakım değişiklikler sonucunda motor üreticisi olmuştur. Ve silindir başına 4 valfe sahip olan çok farklı bir motor geliştirdi. Bu muazzam gelişimin sonucunda şirket bir E sınıfı Coupe 5.0 litrelik V8 motoru yerleştirmeyi başardı. Alman bir gazetecinin aracı tarif ederken ‘Adeta bir çekiç gibi’ ifadelerini kullanması sonucu araç tüm dünyada ‘The Hummer’ yani ‘Çekiç’ olarak anılmaya başladı.

Eski şirkete ortak olarak dönüş

1990’lara gelindiğinde AMG, artık tüm dünyada tanınan ve çok fazla talep edilen bir şirket olmuştu. Bir süre sonra AMG sadece Mercedes-Benz için değil Mitsubishi gibi büyük markalara da motorlar yapıyordu.
Ve Mercedes-Benz sonunda AMG şirketi ile bir birlikte çalışma anlaşması yaptı.  Böylece AMG artık sadece Mercedes-Benz için çalışacak ve onu geliştiren, dönüştüren ve yeni araçlar uyarlayan bir şirket oldu.

AMG şirketi bugün sayısız projesi ile halen Mercedes-Benz’e ve müşterilere hizmet sunmaya devam ediyor. Gücünü yenilik, dönüşüm ve inovasyondan alan AMG her geçen gün daha da gelişmeye devam ediyor. Sürekli motor üretiminden hariç olarak iç ve dış tasarım gibi ayrıntıları da gözden kaçırmıyor. Kullanıcılarına yüksek performans, kaliteli sürüş ve üstün konfor vadeden Mercedes-AMG, bunun üzerine yoğun çalışmalarını sürdürüyor.

Bu sebeple AMG özellikle son 15 yılda sadece yarış aracı değil Mercedes-Benz’in sedan ve SUV gibi otomobilleri dahil tüm otomobillerine el atarak onları daha performanslı ve çekici hale getiriyor ve pazarının lideri olma konusunda emin adımlarla ilerliyor.

6 tekerlekli Mercedes G Serisi! Detaylara buradan ulaşın!

Exit mobile version