Site icon Dijital Tekerlek

Makyajlı Mercedes-Benz G-Serisi kış testlerinde

Makyajlı Mercedes-Benz G-Serisi kış testlerinde yoğun kamuflajı ile görüntülendi. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

En yeni Mercedes-Benz G-Serisinin makyajlı versiyonu 2022 yılında tanıtılması bekleniyor. Bununla birlikte 2024 yılında dünya prömiyeri yapılması beklenen elektrikli EQG modelinin öncesinde modelin birkaç güncellemeye daha sahip olması bekleniyor.

Mercedes-Benz G-Serisi, 1979’daki orijinal modelin birçok özelliğini ve stil unsurlarını yepyeni şasisi ile 2018 yılında tanıtıldı. Bununla birlikte model ikonik kutu şeklindeki tasarımını, özgün kapı kollarını, dış kapı menteşelerini ve arka kapıya monte edilen stepneyi korumaya devam etti. Ayrıca model 2021 yılında dünya çapında 40.000’den fazla satılarak popülarite noktasında geçmişine kıyasla zirveye oturdu.

Makyajlı Mercedes-Benz G-Serisi tasarımı

İlk kez görüntülenen modelin genel tasarımına görseller aracılığıyla baktığımızda; genel tasarımın korunmaya devam ettiğini söylemek mümkün. Oldukça yoğun bir kamuflaj ile görüntülenen modelin detaylarını da yorumlamak bir hayli zor. Bununla birlikte makyajlı modelin tasarım tarafında elbette beklentiler mevcut. Ön ve arka tamponlarda ufak değişimlere gidilmesi bekleniyor. Arka LED stop lambalarının da yenilenmesi bir ihtimal.

Büyük değişikliklerin özellikle AMG G63 S tarafının kabininde ve motor tarafında gerçekleşmesi beklentiler arasında yer alıyor. Bununla birlikte model kabin tarafında muhtemelen MBUX bilgi-eğlence sistemine kavuşacak. Çünkü şimdilik yeni bilgi-eğlence sistemine sahip olmayan tek Mercedes, G-Serisi. Bu noktada yeni S-Serisi, yeni C-Serisi ve yeni SL Roadster modellerinde gördüğümüz; büyük dokunmatik ekranı G-Serisinde görmemiz oldukça düşük ihtimal. Bu noktada nasıl bir çözüme gidileceği ise büyük merak konusu.

Son olarak G-Serisi’nin bu yinelemesi, markanın elektrikli versiyonu gelmeden önce türünün son örneği olabilir.

“Tekerlekli Sohbetler: Berk Erner”

Exit mobile version