Site icon Dijital Tekerlek

Krank Mili Nedir?

Krank Mili Nedir? 2

Krank Mili Nedir?

Krank milinin işlevinin tam olarak ne olduğunu anlayabilmemiz için ilk olarak nasıl bir şey olduğunu ve şeklini görmemiz daha iyi olacaktır. Bu parça uzun bir metalden oluşmakta olup her beş veya on cm bir girinti ve çıkıntıları bulunmaktadır. Bu yan yana olan girinti ve çıkıntılar birbirinin tam tersi yönündedir. Bu çıkıntıların olması krank milin çeşitli parçalardan oluştuğunu akıllara getirebilir fakat tam tersi olarak krank mili tek bir yapıdan oluşmaktadır.

Krank Mili Nedir?

Motordaki pistonların üst kısmına konumlandırılan krank mili sağladığı verim ve performansı tam olarak ortaya koyabilmesi için bu şekilde olması gerekmektedir. Krank mili pistonlara doksan derecelik açıyla sabitlenmiştir. Bu sabitlenen açıda bir derece bile sapma olması halinde krank mili görevini tam olarak yerine getiremeyecektir. Çünkü o sapma mile zarar verecek ve akabinde motor ve pistonlar zarara uğrayacaktır. Bir süre sonra motorun yıpranma payı da göz önüne alınır ise krank milinde belli süre aralıklarında çeşitli sıkıntılar oluşturabilmektedir. Krank milindeki oluşabilecek bu sıkıntı aracımıza zarar vermesinin yanında yüksek fiyatta hasarlar meydana getirecektir.

Krank mili aracımızın içinde bulunan en pahalı parçalardan bir tanesidir. Bu durum olmasına rağmen krank mili hakkında bildiklerimiz kısıtlı şekildedir. Fakat krank mili olmaz ise pistonlar olmaz, pistonlar olmaz ise motor görevini yerine getiremez. Kısacası krank mili pistonlara belli bir açıyla bağlanan ve pistonların çalışıp pompalama yapmasını sağlayan bir parçadır.

Dijital Tekerlek | Facebook

Görsel Kaynaklar 1

Exit mobile version