Site icon Dijital Tekerlek

Kim Jong Un Nasıl Mercedes’e Binebilir?

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un’un Birleşmiş Milletler yaptırımlarına rağmen nasıl Mercedes-Benz limuzinlerine ve diğer lüks araçlara sahip olduğunun gizemi çözüldü.

Daimler yöneticileri, Kim ve yakınlarının bu yıl Donald Trump ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir Mercedes SUV ve iki el yapımı Maybach’la görüşmelere geldiğine şaşırdılar. Kim Jong Un ayrıca bir Rolls-Royce Phantom’a da sahip.

Her biri 500.000 dolar değerinde olan, 2 Zırhlı Maybach S600, en az beş ülkede durarak dört ayda geldiğini ortaya çıkardı. Arabaların yolculuğu Haziran 2018’de Hollanda’nın Rotterdam kentinde başladı. Kara, deniz ve hava yolu vasıtası ile teslim edildi.

Raporda arabaların, alınan yerin ve satın alanın belirsiz olduğu belirlendi, ancak Rotterdam’a mühürlü konteynerlerin içindeki kamyonla götürüldüler.

Arabalar Güney Kore’de bir limanda Rusya’nın hayalet gemisi tarafından teslim alındı ve Ekim ayında Vladivostok’tan Kuzey Kore’ye ulaştı. Araçlarıı taşıyan geminin Çin, Japonya ve Güney Kore limanlarında bulunduğu belirtildi.

Dijital Tekerlek | Twitter
Exit mobile version