Site icon Dijital Tekerlek

Kia Koronavirüs’ün Araç Tasarımlarını Değiştireceğine İnanıyor

Kia Koronavirüs'ün Araç Tasarımlarını Değiştireceğine İnanıyor 2

Kia’nın yeni tasarım şefi Karim Habib, koronavirüs pandemisinin Güney Koreli otomobil üreticisinin arabaları geleceğe tasarlama şeklini etkileyeceğini öne sürdü.
Kia virüsün patlak vermesinden bu yana, birçok otomobil üreticisi ve tasarımcısı, araçların kesinlikle sürülebileceği mikrop ve virüslerle başa çıkmanın yollarını düşünüyor. Habib, gelecekte iç yüzeyler için yeni malzemelerin kullanılabileceğine ve halihazırda endüstriyel tasarımcıların bakır gibi virüslere dayanıklı malzemeleri düşündüklerine inanıyor.

Habib, otomobil dergisine verdiği demeçte, “Halkın ruhunun gelecekte nasıl olacağını gerçekten anlamak için psikologlar ve antropologlarla görüşeceğiz” dedi. “Daha önce bahsettiğimiz şeyler var: iç mekanlarımızda anti-viral kaplamalar olabilir mi? Yüzeyleri sterilize etmek için sıcaklık veya ultraviyole ışık kullanabilir misiniz? Bunlar çok yakında düşünmemiz gereken şeyler. Evet, Covid-19 gelecekte otomobillerimizi tasarlama şeklimizi çok etkileyecek. ”

Habib, koronavirüsün Kia da dahil olmak üzere birçok otomobil üreticisinin, modern tüketicilerin seyahat taleplerine uyum sağlamayı amaçlayan ortak ulaşım ve hareketlilik hizmetlerini benimseme planlarını etkileyebileceğini de sözlerine ekledi.

Habib, “Salgın yaşam şeklimizi değiştirdi,” dedi. “Sadece son birkaç ay içinde değil, aynı zamanda gelecekte yaşama şeklimiz… Son birkaç yıldır ortak bir ekonomi, paylaşılan hareketlilik ve toplu taşıma hakkında konuşuyoruz. Sosyal uzaklıklar nedeniyle bunun nasıl geliştiğini görmek zorundayız. Bu yeni gereksinimlerin davranış üzerinde uzun vadeli bir etkisi olacaktır. Bu arabalar için ne anlama geliyor? Bence beklemek ve görmek zorundayız… ”

Koronavirüsten sonra hiçbir şey eskisi gibi olmacağa benziyor 😓.

İlginizi Çekebilir: 2021 Seat Ateca için ilk resmi teaser yayınlandı!

Exit mobile version