Site icon Dijital Tekerlek

Jaguar Land Rover tarafından gelecek için cesur hamle

Jaguar Land Rover tarafından gelecek için cesur hamle 5

Jaguar Land Rover (JLR) tarafından elektrikli modeller ile alakalı oldukça cesur bir adım söz konusu. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

JLR önümüzdeki 5 yıl içerisinde altı adet yeni saf elektrikli modeli piyasaya sürmeyi planlamakta. Fakat Jaguar XJ projesi bu modeller içerisinde yer almamakta. Yani proje rafa kaldırılmakta. Ayrıca asıl büyük gelişme olarak nitelendirebileceğimiz konu ise; Jaguar markasının 2025 yılından itibaren tamamen elektrikli lüks bir marka olması planı mevcut.

JLR 2024 yılında tamamen elektrikli bir Range Rover modeli piyasaya sunmayı planlamakta. Bununla birlikte Land Rover tarafında da tamamen elektrikli bir model yer alacak. Ayrıca Land Rover tarafının da 2030 yılına kadar %60 oranında saf elektrikli model satışına sahip olması beklenmekte. Ayrıca şirket yaptığı açıklamada şu cümleleri kullanmakta; “Önümüzdeki beş yıl içinde Land Rover, Range Rover, Discovery ve Defender’dan oluşan üç ailesi aracılığıyla lüks SUV’ların dünya lideri olmaya devam ederken altı saf elektrikli varyantı ile karşılayacak . Tamamen elektrikli olan ilk varyant ise 2024’te gelecek. “

Jaguar Land Rover tarafı için karışıklık söz konusu mu ?

JLR tarafında aslında karışık olan kısım şuan Jaguar tarafı olarak görünmekte. Çünkü keskin olan bu dönüş zor olacak, fakat başarı beklentisi oldukça yüksek görünmekte. JLR tarafından yapılan açıklamada Jaguar için şu cümleler kullanılmakta; “On yılın ortasında Jaguar, duygusal açıdan çekici tasarımlardan ve öncü yeni nesil teknolojilerden oluşan çarpıcı derecede güzel yeni bir portföy ile saf elektrikli lüks bir marka olarak ortaya çıkmak için bir rönesans geçirmiş olacak. Jaguar, müşterilerinin kendilerini benzersiz ve ödüllü hissetmelerini sağlayan çarpıcı derecede güzel otomotiv deneyimleri yaratarak hayatı olağanüstü kılmak için var olacak. İsim plakası saklanabilse de, planlanan Jaguar XJ değişimi, marka benzersiz potansiyelini gerçekleştirmeye çalıştığı için serinin bir parçası olmayacak. “

Yukarda bahsettiğimiz dönüşümün Jaguarın hali hazırda mevcut olan; XE, XF, E-Pace ve F-Pace modellerini nasıl etkileyeceği meçhul.

Son olarak belirtmek gerekir ki bu keskin dönüşe sahip olan kararlar, Jaguar Land Rover eski CEO’su Dr. Ralf Speth’in yerini eski Renault yöneticisi Thierry Bolloré’ye bırakması ardından alınmakta.

Sonuç olarak JLR mevcut olan tüm üretim tesislerini elde tutabileceğini de netleştirmekte. Saf elektrikli olan modeller için güç aktarma organları ile uyumlu olan; üç platform ile yeni stratejiler oluşturulmakta.

“Jaguar Land Rover, 2020 kâr oranları açıklandı!” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version