Site icon Dijital Tekerlek

Jaguar E- Type Zero Projesinde Kötü Haber

Jaguar E- Type Zero Projesinde Kötü Haber 2

Dünya genelinde oluşturulan araba piyasasının önemli markalarından olan Jaguar önemli araçlar geliştirmeye ve üretmeye devam ediyor. Yarattığı tasarımlar ile hem klasik hem de klasiğin yanında farklı bir dizayn ile tasarımlar yaratan Jaguar geçtiğimiz senelerde yapımına başlatılan bir aracı hakkında ki son gelişmeleri açıkladı. Bu gelişmeler ile birlikte birçok araba severin üzüleceğini düşünüyoruz.

8 Eylül 2017 senesinde yapmış olduğu açıklama ile birlikte “Dünyanın en güzel otomobili” olarak nitelendirilen “Jaguar E-Type” tasarımı için başlanıldığı ve bu araç ile birlikte otomobil piyasasında bir çağın yeniden başlayacaklarının sinyalleri verilmişti. Klasik otomobillerin gelecek nesillere aktarılmasında ki en büyük etken olarak görülen Jaguar E – Type araç, yapılan açıklama sonrasında dünya genelinde oldukça çok ilgi gördü. Özellikle viral çalışmalarının iyi yapılmasından kaynaklanan bir etken ile birlikte dünya genelinde büyük reklam kampanyaları başlatıldı ve klasik araba meraklısı pek çok kişi Jaguar E-Type aracın üretimini yakından takip etti. Bu ilgi ile birlikte Jaguar tarafından yapılan bir açıklama ile bu klasik dönüşümün üretim planlamasının içerisine alındığını belirtiler. 2018 senesi içerisinde yaşanılan bu gelişmeler klasik araç meraklısı pek çok insanı heyecanlandırdı.

Jaguar E-Type için Durdurulma Kararı

Jaguar E-Type için yapılan çalışmalar I-Pace şirketi tarafından yapıldığını ve bu sayede gelişmelerin daha hızlı gerçekleştirildiği biliniyordu. I-Pace şirketi tarafından yapılan açıklamalar ile birlikte Jaguar E-Type aracın üretiminin durdurulduğu geçtiğimiz günlerde açıklandı. Bu araç ile ilgili gelişme gösteremeyen yönetimin durdurduğu projenin yerine farklı alanlarda çalışma yapabileceği konusunda duyum aldığımıza da söylemek istiyoruz.

Jaguar E-Type aracın üretiminin durdurulmasıyla ilgili Jaguar-Land Rover Classic departmanının müdürü Paul Hegarty’nin mesajını sizlere aktarayız. Paul; global anlamda büyük ilgi gören projenin üretiminin ve geliştirilmesinin şimdilik durdurulduğu ve bu karar alınırken şirket anlamda zorluk çektiklerini aktardır. İlerleyen günlerde bu tip araçların üretimi için daha büyük özveri harcayacaklarını aktaran Paul, şuan için ellerinde yeteri kaynak olmadığından Jaguar E-Type aracın üretiminin durdurulduğunu açıkladı. Bu açıklama ile birlikte aracın durdurulma sebebini merak eden yetkililer rahat bir nefes alırken ilerleyen günlerde yapılacak olan çalışmaları dört gözle bekleyeceklerini belirtiler.

Exit mobile version