Site icon Dijital Tekerlek

Honda, ucuna drone yerleştirilmiş elektrikli motorsikletin patentini aldı!

Honda, ucuna drone yerleştirilmiş elektrikli motorsikletin patentini aldı! 5

Garip bir haberle karşı karşıyayız; Honda görünüşe göre bir elektrikli motosikletin kuyruğuna mini bir drone yerleştirmek istiyor.

Patentteki biraz belirsiz kullanım durumu çok fazla ayrıntıya girmiyor.

Cycle World tarafından ortaya çıkarılan patentteki şemalara ve açıklamaya dayanarak, küçük drone, arka kuyruk kutusuna monte edilmiş bir quadcopter. Kuyruk kutusu kullanılmadığı taktirde raf işlevi sunabilir ama normalde kapalı olacak gibi. Ancak etkinleştirildiğinde, kuyruk kutusu açılacak ve otonom droneun motosikletin önünden uçmasına izin verecek gibi görünüyor.

Hatta görünüşe göre drone, motosikletçinin yalnızca bisikletini kullanmaya odaklanmasına izin vererek, kendi başına gezinme ve motosiklete dönme yeteneğine sahip olacak. Ancak her ikisini aynı anda çalıştırmanın zor ve tehlikeli olduğunu düşünüyoruz. Neyse ki, Honda’nın muhtemelen henüz var olmayan sihirli drone teknolojisi bu operatör sorununu çözüyor gibi görünüyor.

Honda’nın açıklaması, hayal gücünü zorluyor

İlk olarak Honda, drone’nun elektrikli motosiklet için değiştirilebilir pilleri ileri geri taşımak için kullanılabileceğini iddia ediyor.

Bugünün teknolojisi düşünüldüğünde bu zor bir iş olacak. Zero FXS elektrikli motosiklet, iki değiştirilebilir 3,6 kWh pil ile yapılandırılabilir. Ancak her biri yaklaşık 19 kg ağırlığında.

Öte yandan Honda, bir trafik keşif uçağı için biraz daha gerçekçi bir kullanım durumu öneriyor.

Bu muhtemelen mantıklıdır; Önünüzdeki trafiği tespit etmek ve önlemek için gökyüzünde kendi kişisel gözünü kim hayal etmemiş?

Sorun şu ki, patentte tasvir edilen elektrikli motosiklet açıkça bir spor motosikleti ve diyagramlarda görülen gibi hiçbir drone, hızlı seyahat ederken böyle bir bisiklete ayak uyduramayabilir.

Bunun yerine, trafik tespit dronunun muhtemelen fırlatılması ve dinlenme sırasında alınması gerekecek. Bu durumda, drone, daha çok “bu trafik sıkışıklığından ne zaman çıkacağım?” tıkanıklığın ne kadar ileride biteceğini potansiyel olarak tespit edebilecek bir cihaz konumuna gelecek.

Drone için son kullanım durumu, bisiklet için potansiyel bir artırılmış soğutma sistemidir. Görünüşe göre drone, rotorlarını sıcak motor ve bataryadan geçen havayı emmek için kullanabilecek.

Bu da, hareketsiz haldeyken bazen aşırı ısınabilen hava soğutmalı ICE motosikletlerin aksine hareketsizken fazladan ısı üretmeyen elektrikli motosikletler için biraz saçma bir sistem gibi görünüyor. Elektrikli motosikletlerdeki piller ve motorlar, yalnızca bisiklet hareket halindeyken atık ısı üretir, bu aynı zamanda pasif hava soğutmanın pasif işini yaptığı zaman olarak da biliniyor.

Exit mobile version