Site icon Dijital Tekerlek

Güney Kore elektrikli araçlara indirim getiriyor

Güney Kore elektrikli araçlara indirim getiriyor 4

Güney Kore hükümeti elektrikli araçların kullanımını arttırmak için 2025 yılına kadar modellerin fiyatlarını düşürme kararı aldı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Koreli müşteriler için güzel haber. Hükümet tarafından alınan karar ile birlikte 2025 yılına kadar elektrikli modellerin fiyatlarını gözle görülür bir şekilde indirmeyi planlamakta. Ayrıca alınan kararlar içerisinde müşterilerin elektrikli akü kiralama uygulaması da yer almakta. Bu sayede ilk satın alma maliyetlerinin yarı yarıya düşmesi beklenmekte.

Hükümet önümüzdeki dört yıl içerisinde elektrikli araçların maliyetini yaklaşık 10 milyon wan düşürmeyi planlamakta. Bu hedefe özellikle Koreli otomobil üreticilerinin sağlayacağı, tedarik zincirlerinin geliştirilmesi etkinliği oldukça katkı sağlaması planlanmakta.

Ülke Hyundai Motor Grubu tarafından oldukça yaygın kullanılan verimli E-GMP platformunu verimli bir şekilde kullanmayı planlamakta. Ardından platform tarafını güçlendirip üreticilerin kendi pillerini geliştirmeleri ön görülmekte.

Yukarda bahsettiğimiz E-GMP platformunun bu yıldan itibaren Hyundai ve Kia elektrikli modelleri için kullanılması beklenmekte. Bu sayede yerli pil malzemesi geliştirme olanaklarının arttırılması planlanmakta.

Bildiğimiz üzere pil masrafları elektrikli araçların en büyük masraf kalemini oluşturmakta. Bu kalemin zayıflatılması ile hükümetin hedefine ulaşmasının kolaylaşması beklenmekte.

Aslında ülke hali hazırda pil tarafında oldukça güçlü fakat tedarik kısımlarında yapılabilecek iyileştirmeler büyük miktarda tasarrufa olanak sağlayacak gibi görünmekte.

Bu hedefler sadece otomobilleri kapsamamakta. Otomobiller ile birlikte toplu taşıma ve dağıtım aracı olarak kullanılan araçlar için de benzer gelişmeler beklenmekte.

Güney Kore hükümeti vergi avantajları ve sübvansiyonları

Evrensel olan ve yerli olarak üretilen platformlara ek olarak; ülke pil kiralama programı isimli bir program geliştirmeyi hedeflemekte.

Ayrıca hükümet yeşil araçlar için vergi tarafında yer alan avantajları genişletmeyi düşünmekte.

Bu konuda ülkemiz tarafına baktığımızda ise günlerde gelen aşağıdaki Tweet üzerinden ulaşabileceğiniz veriler şeklinde elektrikli araçlara ek vergi getirilmişti.

Güney Kore şarj altyapısı nasıl ?

Hükümet dört yıl içerisinde yollara yaklaşık 3 milyondan daha fazla şarj istasyonu eklemeyi planlamakta. Çünkü hedefler doğrultusunda kullanıcılara yetmesi için yeni istasyon ihtiyacı mevcut olacak. Ülkenin bu konudaki net hedefi şarj cihazı-elektrikli araç oranını en az yüzde elli oranına çıkarmak.

Ayrıca en az 123 yüksek hızlı şarj istasyonu da kurulmak istenmekte. Bu sayede sürücülerin ortalama yirmi dakikalık şarj ile 300 kilometre yol almaları sağlanması hedeflenmekte.

Sonuç olarak Güney Kore hükümeti yollardaki elektrikli araç sayısının; 2025 yılına kadar 2.83 milyon seviyelerine çıkartmayı hedeflemekte.

“Tesla Model 3 ve Model Y Artık Daha Uygun ” başlıklı haberimize buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version