Site icon Dijital Tekerlek

Formula 1 İtalya Grand Prix’sinde zafer Honda’nın

Formula 1 İtalya Grand Prix'sinde zafer Honda'nın 4

Formula 1 İtalya Grand Prix’si bugün büyük heyecanla gerçekleşti. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Formula 1 Dünya Şampiyonası’nda sezonun ikinci yarışı olan Emilia Romagne Grand Prix’sinin gülen tarafı; Red Bull Racing Honda takımının Hollandalı pilotu Max Verstappen oldu.

Sezonun ikinci yarışı İtalya İmola’da gerçekleşti. Yağmur ile başlayan yarışta Max Verstappen ilk virajda yaptığı atak ile birlikte liderliği ele geçirdi. Ardından Verstappen liderliğini yarışın sonuna kadar korumayı başardı. Bununla birlikte yarış içerisinde yaşanan bir çok olay ile birlikte yarış severler için oldukça keyifli bir yarış gerçekleşti.

Formula 1 sezonun ikinci yarışında neler yaşandı ?

Sezonun ikinci yarışında yukarıda da belirttiğimiz gibi; Max Verstappen ilk virajda aldığı liderliği yarışın sonuna kadar elinde tutmayı başardı. Fakat yarış içerisinde diğer pozisyonlar için kıyasıya bir mücadele gerçekleşti.

Yarışa lider olarak başlayan Lewis Hamilton yedinci turda girdiği çakıl taşı havuzundan çıktıktan sonra; arkalardan gelip tek tek herkesi geçerek podyuma çıkmayı başardı. Bununla birlikte podyumun üçüncü ismi de Lando Norris ismi oldu. Norris lastik seçimleri ile risk almış olsa da bu riskin kazananı durumunda bulunmayı başardı.

Ferrari evinde podyum alamasa dahi dördüncü ve beşinci sırayı alarak takım adına güzel puanı hanesine yazdırmakta idi. Aslında Charles Leclerc, McLaren arkasında oldukça uzun süre üçüncü olarak kalsa da bir türlü ikinciliği eline alamadı. Ardından gelen Hamilton ile birlikte de Ferrari tarafı evinde podyumu elinden kaçırmış oldu.

Valtteri Bottas ve George Russel arasında yaşanan kaza 33. turda gerçekleşti. Bu kazanın ardından kırmızı bayrak gelerek yarışa bir süre ara verildi. Bununla birlikte pozisyonda kimin hatası olduğu oldukça büyük tartışma konusu olarak akıllara yer etti.

Bugün Honda adına oldukça güzeldi

Dünyanın en çok izlenen motor sporları etkinliğinde İtalya yarışında Red Bull Racing ile lider olan; Max Verstappen ve Scuderia Alpha Tauri Honda takımının pilotu Pierre Gasly sekizinci olarak Honda tarafına önemli puanları kazandırdı.

Sezonun ikinci yarışı İtalya İmola’daki 4.959 metrelik Autodromo Enzo e Dino Ferrari Pisti’nde yarış 63 tur boyunca devam etti. Bununla birlikte 34. turda gelen kırmızı bayrağın ardından devam eden yarışı Max Verstappen lider bitirerek puanını 43’e yükseltti ve şampiyonada ikinci sıradaki yerini korudu.

Sonuç olarak Formula 1 İtalya GP’si Max Verstappen, Lewis Hamilton ve Lando Norris podyumu ile sona erdi.

“Motor Sporlarında kullanılan güvenlik araçları – 2” başlıklı listemize buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version