Site icon Dijital Tekerlek

Formula 1 İtalya GP’de Sprint Yarışta Kazanan Değişmedi!

Formula 1 İtalya GP'de Sprint Yarışta Kazanan Değişmedi! 3

     Formula 1’in 2021 sezonunda ikinci defa denenen sprint yarış organizasyonu bu sefer İtalya GP’deydi. Yarışın kazananı ise sprint sıralama turlarında ilk çizgiye yerleşen Mercedes pilotu Valtteri Bottas sahip oldu. Yarınki yarışta pole pozisyonu ise Max Verstappen’in.

     Sprint yarışın analizine geçersek, startın oldukça kaotik geçmesi beklenirken nispeten daha az olaylı başladı. Lewis Hamilton temiz bir kalkış gerçekleştiremedi ve aracı patinajda kalarak daha uzun bir 0-100 süresi geçirdi. Bunun sonucunda Mclaren pilotlarından Lando Norris ile Daniel Ricciardo, Redbull pilotu Max Verstappen’e geçilmiş oldu. İlk şikana Lewis Hamilton ile birlikte gelen Alpha Tauri pilotu Pierre Gasly, önündeki Lando Norris’in aniden yavaşlamasıyla birlikte kanadını kırdı. Sağa kıvrılan virajda kırılan kanat aracın hızının etkisine daha fazla dayanamayarak tamamen koptu ve Fransız pilotun aracının kontrolünü tamamen kaybetmesine sebep oldu. Michael Masi hızlı bir şekilde güvenlik aracını devreye soktu ve güvenlik aracının arkasındaki Formula 1 araçları treninin başlarını Bottas, Verstappen, Ricciardo oluşturdu. Güvenlik aracı sona erdikten sonra biriken konvoyu ”Parabolica” virajı öncesinde Valtteri Bottas ilerletti ve Max Verstappen ile arasındaki farkı kısa bir sürede DRS mesafesinin ötesine çıkardı. Turlar akmaya devam ederken Mclaren pilotu Lando Norris’in arkasında 5. sırada kalan Mercedes pilotu Lewis Hamilton, yarış boyunca DRS mesafesinin içinde kalmasına rağmen Norris’i geçemedi.

     Yarış sonunda liderlik Valtteri Bottas’ta kaldı ve sprint yarışını kazandı 3 puanı da hanesine yazdırdı. Fakat Mercedes AMG Petronas takımı sprint yarışı öncesi Valtteri Bottas’ın aracının güç ünitesinin değiştirileceğini açıklamıştı. Bu duruma göre Bottas sprint yarışında kaçıncı olursa olsun 20. sıradan yarışa başlayacaktı.

     Formula 1 2021 sezonunun 14. yarışı olan İtalya GP yarın TSİ 16.00’da SSport 2 ve SSport+’ta. İyi seyirler ve eğlenceler!

Exit mobile version