Site icon Dijital Tekerlek

Ford Otosan %100 elektrikli kamyonunu Hannover’de tanıttı

Ford Otosan, Türkiye’de geliştirilen ve üretilen ilk %100 elektrikli ağır ticari aracını 2022 Hannover Uluslararası Ticari Araç Fuarı’nda (IAA) dünyaya tanıttı. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Ford Otosan’ın segmentinde ilk PHEV (Plug-in Hibrit) ticari araçların üretimiyle başlayan elektriklenme serüveni, Avrupa’nın en güçlü tam elektrikli ticari aracı E-Transit’in 2022 yılında hattan inmesi ile devam etti. Geçtiğimiz günlerde tanıtılan E-Transit Custom ise önümüzdeki yıl Kocaeli’nde üretilmeye başlanacak.

Bağlantılı ve yenilikçi teknolojilere sahip %100 elektrikli kamyon; Ford Otosan’ın uzun dönem sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda, ağır ticari araçlarda 2040’ta sıfır emisyon hedefine yönelik dev bir adım niteliği taşıyor. Ayrıca Ford Trucks’ın 2030 yılında Avrupa’ya satışlarının yarısının sıfır emisyonlu olması hedefinin gerçekleşmesinde büyük rol oynuyor.

Ford Trucks 2022 Hannover Uluslararası Ticari Araç Fuarı

60 yılı aşkın süredir ağır ticari sektöründe “En verimli taşıma çözümleri ile değer yaratmak” vizyonu ile hizmet veren Ford Trucks, bugün 2022 Hannover Uluslararası Ticari Araç Fuarı’nda (IAA) lansmanını gerçekleştirdiği %100 elektrikli kamyonun yanı sıra; Ford Otosan’ın mühendislik yetenekleri, teknoloji üretimi ve Ar-Ge gücü ile geliştirdiği bağlantılı ve otonom sürüş teknolojilerini de ziyaretçilerle buluşturdu.

Otonom sürüşe giden yolda geçmişten beri önemli çalışmalara imza atan Ford Trucks, fuarda ayrıca “Seviye 4 Otoyol Pilotu” ve “Otonom Geri Park Etme” gibi teknolojilerini katılımcılarla buluşturdu. Fuar konukları aynı zamanda “Uzaktan Araç Kontrol” teknolojisi ile 2.000 km uzakta oldukları Eskişehir’deki F-MAX’i kullanma deneyimi yaşadılar.  

Ford Otosan yeni nesil kamyon

Ford Trucks’ın %100 elektrikli, sessiz ve mükemmel manevra kabiliyetine sahip yeni nesil kamyonu, içten yanmalı motorlu araçlarla karşılaştırıldığında, aylık enerji tüketim maliyeti açısından pek çok avantaj yaratıyor. Örneğin müşterinin harcayacağı enerji maliyetleri bugünün koşullarına göre yarı yarıya kadar düşebiliyor. Benzer avantaj, bakım maliyetlerinde de görülecek. Hareketli ve bakım gerektiren parça sayısı elektrikli araçta çok daha az olduğu için, bakım maliyetlerinin 3’te 2 oranında düşmesi bekleniyor.   Aynı zamanda Avrupa ülkelerinde devrede olan teşviklerle birlikte, sahip olma maliyeti daha da iyileşmiş olacak. Bu teşvikler hesaba katılamadığı durumda dahi, Ford Trucks’ın elektrikli kamyonu 4 yıllık sürede dizel araçlara göre daha düşük toplam sahip olma maliyeti sunacak.

Ford Otosan ticari araçları Hannover’de

IAA Ticari Araç Fuarı’nda Ford’un E-Transit’ten sonra ikinci elektrikli ticari aracı olan E-Transit Custom da ziyaretçilerle buluştu. Transit Custom’un seri üretimi 2023 yılında Ford Otosan’ın Kocaeli’ndeki Yeniköy Fabrikasında başlayacak. Ford Otosan 2021 yılında Kocaeli Fabrikalarında yeni nesil elektrikli ve bağlantılı araçlar için 2 milyar Avro yatırım yapacağını açıklamıştı. E-Transit Custom üretimi bu yatırım kapsamında hayata geçiriliyor. Ford Otosan hem Kocaeli yatırımı hem de Romanya Craiova fabrikasını bu yıl bünyesine katması ile birlikte 900.000 araçlık kapasitesi ile Avrupa’nın en büyük otomotiv üreticilerinden biri haline geliyor. Bu süreçte şirket 2 ülkede 4 fabrikası ile Transit, E-Transit, yeni nesil 1 ton Transit Custom ve E-Transit Custom, yeni Transit Courier ve tam elektrikli versiyonu, Ford Puma ve yeni tam elektrikli versiyonunun yanı sıra Ford Trucks kamyonları ve %100 elektrikli Ford Trucks kamyonunu ve E-Motosiklet Rakun’u üretecek.

“Yeni Peugeot 408 için 17 Ekim işaret ediliyor”

Exit mobile version