Site icon Dijital Tekerlek

Ford Mustang Mach-E, Porsche Macan ile kıyaslandı

Ford Mustang Mach-E, Porsche Macan ile kıyaslandı 12

Uzun zamandır beklenen Ford Mustang Mach-E, son aylarda, özellikle de otomobilin tamamen elektrikli güç kaynağı ve daha önce herhangi bir Mustang gibi görünmeyen dış tasarımı üzerinde değişiklikler yapan Ford hayranları arasında, tartışmaları karıştırıyor (Ford’un 2028 yılına kadar tamamen elektrikli bir Mustang serisini duyurmasına rağmen). Ford’un yapacakları şöyle, Mustang Mach-E Ford’un cesur bir hamlesi ve şu anda onunla rekabet edebilecek çok az model var. Elektrikli SUV için rakibi olmayan Ford, karşılaştırmalar yapmak için olası rakiplerine bakmaya karar verdi. Kaslı arabalar ve kamyonlar sayesinde artık Ford’un nereye baktığını biliyoruz.

Ford’un geliştirme ekibinin Başkanı Mark Kaufman’a göre Ford, yeni aracını Porsche Macan ile karşılaştırdı. Mustang Mach-E, gelişimin ilk günlerinde, Tesla Model Y gibi birçok rekabetçi EV piyasaya sürülmedi. “Kıyaslamamızla daha yaratıcı olmak zorundaydık. Porsche Macan, benzer boyut, spor mirası ve marka primi göz önüne alındığında bizim için ilginçti.” açıklamasını da yaptı.

Ford, segmentindeki en iyi sürüş otomobillerinden biri olarak kabul edilen bir otomobil olan Macan ile çıtayı kesinlikle yüksek tuttu. Bu şekilde Mach-E‘nin gerçek bir sürücü arabası olmayı hedefleyeceğini açıkça belirtti.

Bu haber aynı zamanda Mustang Mach-E’yi adaşı Mustang’dan daha da uzaklaştırıyor ve Ford’un performanslarını geleneksel iki kapılı bir spor coupe gibi davranmaya yönelik hiçbir niyeti olmadığını gösteriyor. Mustang Mach-E hızlı bir araç olmayı vaat ediyor ve standart menzilli (75.7 kWh) bir batarya veya genişletilmiş menzilli (98.8 kWh) bir ünite ile sunulacak. Elektrikli güç aktarma ünitesi 480 beygir güç ve 634 tork üretecek ve bu da sadece 3.5 saniyelik 0-100 sprint süresine neden olacak. Bu hızlanma ile Macan Turbo‘nun en iyi 4.3 saniyesini yok edecek. Mustang Mach-E, yılın ilerleyen zamanları geldiğinde Macan’dan biraz daha düşük fiyata sahip olacak.

En güncel ford haberleri için sitemizi takip etmeyi unutmayın. Ford haberleri için tıklayın.

Exit mobile version