Site icon Dijital Tekerlek

Ferrari, Mercedes’in Stratejisini Deneyecek!

Ferrari, Mercedes'in Stratejisini Deneyecek! 1

Formula 1 2020 sezonuna sayılı günler kalmışken peş peşe yapılan açıklamalardan sonra bir açıklama da İtalyan üretici Ferrari cephesinden geldi. Kırmızılar, 2019 sezonunun kış testlerinde Mercedes-Benz AMG Petronas F1 takımının yürüttüğü taktiği bu sene izleyecek.

Mercedes-Benz takımı geçen sene yaptığı ilk testte diğer takımlara nazaran daha kötü bir performans sergilemiş ve bunun sonucunda da Formula 1 basını Mercedes hakkında skandal sayılabilecek iddialarda bulunmuştu. Örneğin, Mercedes F1 takımının 2019 sezonunda kesinlikle şampiyon olmayacağı, bu sene Ferrari’nin tüm yarışları lider olarak sürdüreceği ve Aston Martin Redbull Racing Honda’nın ise ikinciliğe oynayacağı iddiaları birkaç hafta basında yer almıştı. Ancak yetkililer bu durumu üstünden çok vakit geçmeden yalanlamıştı. 

Kış testlerinin başlangıcında Mercedes kötü bir tablo çıkarmıştı fakat ikinci teste gelindiğinde tüm güncellemelerini beraberinde getiren Alman takımı, medyanın yarattığı tüm iddiaları tek bir testle başlarına yıkmıştı. 

Ferrari’nin SF90 modelinden sonra Formula 1 2020 sezonu için geliştirdiği aracı 11 Şubat 2020 tarihinde yarışseverlerle buluşacak. Yeni araç, 19-21 Şubat aralığındaBarcelona-Catalunyapistinde kış testleri için hazırlanacak. Geliştirilmiş ve güncellenmiş olan asıl 2020 aracı ise 26-28 Şubat tarihlerinde yapılacak olan ikinci kış testi için Barcelona’da bulunacak. Ayrıca 2020 Ferrari F1 otomobili, Sezonun ilk yarışı olan Avusturalya GP’sinde yarışacak. 

Kış testlerinin birincisinde kullanılacak olan araçtaki Ferrari’nin amacı hızdan ziyade, aracın yüksek hızlarda ve uzun turlarda vereceği dayanıklılık reaksiyonu olacak. Hazırlanacak olan ikinci araç teste sokulduğu zaman asıl parti o sırada başlamış olacak. Tifosiler, ikinci araca ne bulmuşlarsa katacaklar ve ortaya bizler için şahane bir görüntü çıkmış olacak. Teknik açıdan baktığımızda bu durum bizden daha çok Ferrari takımı için büyük bir zaman kazandırmış olacak. 

Exit mobile version