Site icon Dijital Tekerlek

F-35 mi, Su-57 mi? Hangisi Daha İyi ? 🧐

F-35 mi, Su-57 mi? Hangisi Daha İyi ? 🧐 4

Amerika ve Rusya arasında seçim yapmak zorunda kalan Türkiye için gündeme oturan yeni nesil uçak arayışını ele alalım dedik ve her iki uçağı da sizler için karşılaştıracağız. Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Teknofest’te Rus uçaklarının yoğunluklu olması da Amerika’ya gözdağı verildiğini kanıtlar nitelikteydi.

F-35

Peki, ihtiyacımız olan uçak hangisi, F-35 mi, Su-57 mi? 🤔

Öncelikle şunu belirtmek gerekir ki her iki uçak da 5. Nesil uçak. Her iki uçağın faydalı yükleri kapalı bölmelerde bulunuyor. Bunlar ortak özelliklerinden birkaç tanesi.

Fotoğraflardan da fark edebileceğiniz üzere Su-57 de iki tane motor var. F-35’de ise bir adet motor bulunuyor.

Bu farklardan ziyade, bilmemiz gereken önemli bir durum ise Su-57’nin yeni seri üretime geçmiş olması. Türkiye’nin uçak arayışını duyan Rusya, Su-57’nin seri üretime geçtiğini haberlerde bildirmişti.

SU-57

Peki, yerli uçağımız ne durumda?

İki uçakta 5. nesil savaş uçağı, ikisi de yabancı sermaye. Şu anlık ikisi arasından seçim yapmamız gerekecek. Dışa bağımlılığı azaltmak amacı ile Ankara TAI tesislerinde tasarımı tamamlanan fakat çoğu geliştirmesi devam eden bir savaş uçağı projemiz var: TFX. İlk defa yeni nesil savaş uçağı üretecek bir ülke olarak, TFX’in (Milli Muharip Uçak) seri üretime ne zaman geçeceği henüz belli değil. Önümüzdeki 5 yıl içinde ilk ilk örnek hangardan çıkacak.

Yani şu anlık önümüzdeki en iyi iki seçenek: F-35 ve Su-57.

Dijital Tekerlek | Instagram

Görsel Kaynak

Exit mobile version