Site icon Dijital Tekerlek

Dünyada tek olan Mercedes X-Serisi 6×6 dikkat çekiyor

Dünyada tek olan Mercedes X-Serisi 6x6 dikkat çekiyor 15

Mercedes tarafında G-Serisinin ardından Mercedes X-Serisi 6×6 haliyle dikkat çekiyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Mercedes-AMG G63 modeli daha önce 6×6 olacak şekilde modifiye edilmişti. Bununla birlikte model oldukça dikkat çekmeyi başarmış ve bir çok kişi tarafından talep edilmişti. Fakat G-Serisinin fiyatı düşünüldüğünde modelin ulaşılabilirliği bir hayli zordu. Mercedes X-Serisi 6×6 modeline ulaşmak ise G63 6×6 modeline göre çok daha ucuz.

Genel olarak Mercedes-Benz tarafına bakıldığında X-Serisi genel anlamda başarılı bir model olarak görülmedi. Fakat bu başarısızlık modeli altı tekerlekli bir modele çevrilmekten alı koymadı. Araba yakın zamanda Hollandalı otomobil müzayede sitesi; Classic Youngtimers tarafından açıklanmayan bir fiyat ile satıldı.

Mercedes X-Serisi 6×6 teknik özellikleri

Model ilk olarak 3.0 litrelik turbo dizel V6 ile X 350d olarak hayata başladı. Bununla birlikte modelin yapımcıları Carlex Design’ın yardımı ile özel bir alt şasi inşa ettiler. Modele eklenen fazladan bir aks eklendi. Ardından model dört inç yükseltilerek yeni parçalarına kavuştu.

Arazi lastikleri ve geniş çamurluk kemerleri ile X-Serisi oldukça agresif bir görünüme kavuştu. Ayrıca model sahip olduğu AMG GTR ızgarası ile oldukça cesur bir harekete kalkıştı.

Son olarak modelin uzunluğunu uzatıp, fazladan bir aks eklemek modelin performansı için harikalar yaratmazdı. Fakat model şaşırtıcı şekilde motor tarafında tamamen stok kaldı. Ayrıca belirtmek gerekir ki model dış tasarımı ile birlikte nereye giderse gitsin dikkatleri üzerine çekecektir.

“Mitsubishi, Ralliart ile birlikte motor sporlarına geri dönüyor” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version