Site icon Dijital Tekerlek

Bugatti Divo teslimatı başladı!

Bugatti Divo

İki yıllık geliştirme sürecinin ardından Bugatti Divo hiper otomobilinin ilk teslimatları başladı. Chiron ile aynı motoru ve platformu paylaşan Bugatti Divo fiyatı ve teknik özellikleri neler? İşte tüm detayları.

Bugatti Divo tasarım detayları

Bugatti, Divo’yu tasarlarken sıfırdan işe başlamamış aslında. Chiron’un üzerinde geliştirmeler yapmışlar ve 2019 Bugatti Divo ortaya çıkmış. Daha abartılı bir tasarım ve agresif duruşu ile Chiron’dan daha çekici duran Divo, markanın klasiklerini de üzerinde taşıyor.

Fransız üreticinin yaptığı açıklamaya göre Divo modeli tasarlanırken en çok dikkat ettikleri unsur, insanlara ilk bakışta bu bir Bugatti dedirtebilmek. Bunun için meşhur Bugatti ön ızgarası ve yanlardaki devasa hava girişleri otomobildeki yerini almış. C şeklindeki ön farlar da Divo’yu diğer Bugatti modellerinden ayıran en büyük tasarım detayı diyebiliriz.

Chiron’a kıyasla yüzde 23 daha geniş bir rüzgarlığa sahip olan Divo’nun arka difüzörü de yeniden tasarlanmış.

Bugatti Divo iç tasarımı

Divo’nun iç mekanına göz attığımız zaman alacantara ağırlıklı bir kabin ile karşılaşıyoruz. Deriye kıyasla daha hafif olan alacantaranın iç mekanda olması şaşırtıcı değil. Ayrıca bazı ses yalıtım malzemelerinin, saklama alanlarının ve daha sade bir ses sisteminin kullanılması Divo’yu Chiron’a göre 35 kg daha hafif hale getirmiş. 35 kilogramlık ağırlığa iç mekandaki eksiltmeler dışında jantlar da büyük katkı sağlamış. İç kolları oyuk olan jantlar, Divo’nun 6 kilogram hafiflemesine yardımcı olmuş.

Bugatti Divo teknik özellikleri

Bugatti, yeni hiper otomobilini tanıtırken sadece teknik detaylar vermekle kalmıyor, karşılaştırmalar da yapıyor. Chiron’a kıyasla daha gelişmiş motor ve fren soğuma sistemine sahip olan Divo, yine Chiron’a kıyasla 90 kg daha fazla yere basma kuvvetine sahip. Daha çok pist otomobili olarak tasarlanan Divo, Nardo pistinde yapılan sürüşlerde Chiron’dan 8 saniye daha kısa sürede pisti tamamlamış.

Divo, Chiron ile aynı güç değerlerine sahip. 1500 beygir güç ve 1600 Nm tork üreten motoru ile maksimum hızı 380 km/s hızda sabitlenmiş. Chiron’un maksimum hızı 420 km/s olduğunu göz önüne alırsak, yapılan bu limitleme işlemi markanın güvenlik için attığı bir adım olarak görülebilir. Bugatti Divo 0-100 km/s hızlanması da 2.4 saniye olarak açıklandı. Ayrıca bu devasa hiper otomobil 100 kilometrede 22.5 litre benzin tüketiyor.

İlgili Haber: Bugatti Veyron Tarihçesi

Bugatti Divo fiyatı

8.0 litrelik dört turbolu W16 motoruna sahip Bugatti Divo fiyatı 5.9 milyon dolar olarak açıklandı. Güncel kurla 43 milyon TL olan Divo, sadece 40 adet üretildi.

[smartslider3 slider=7]

galeriyi görüntüleyemiyorsanız lütfen buradan orjinal sürüme geçin

Exit mobile version