Site icon Dijital Tekerlek

BMW konsept motosikletleri oldukça göz alıcı! Ancak hiç rahat değil

BMW konsept motosiklet

BMW, motosiklet piyasasındaki en iyi üreticilerden biri ve bu konsept görseller. Tasarımcılarının kural kitabını bir kenara atıp gerçekten benzersiz bir şey yaratması durumunda neler olabileceğini gösteriyor.

Bu konsept motosiklet, tasarımcı Sabino Leerentveld’den geliyor. Model, ilgi çekici bir şekle ve benzersiz oranlara sahip bir spor motosiklet şeklini alıyor. Gerçek olsaydı, muhtemelen konfordan pek söz edemeyebilirdik. Ama yine de bu parça çok eşsiz ve özel bir tasarım. Daha markasını bile görmeden motosikletin BMW olduğunu anlayabiliyorsunuz çünkü tasarım ben ”Almancılardan BMW’yim” diye bağırıyor sanki…

BMW konsept modelin teknik yapısı da bir o kadar benzersiz

Motosiklet, geleneksel bir bakış açısıyla desteklenmiş gibi görünüyor. Ancak arka salıncak kolları, ön ve arka çamurluklar ve üstyapı unsurları gibi çok sayıda karbon fiber bileşen kullanıyor.

BMW motosikletinin en ilginç ve eşsiz yönlerinden biri, normal şartlarda motosikletlerde görülen bir özellik değil, çok yüksek ve yakıt deposuyla aynı hizada oturan ince, deri koltuk konumlandırmasıdır. Koltuğun altında bir değil iki Ohlins şoku bulunurken, çift egzoz borusu gövdenin alt yanlarından dışarı çıkıyor.

Konsept motosikletin hem farları hem de arka lambaları, tasarımcının onlara keskin, agresif ve yakışıklı görünümler vermesini sağlayan LED’lere sahip. Aslında bu LED tasarım motosiklete tamamen BMW ruhunu yansıtması için çok ideal. Motosiklet tasarımının diğer önemli alanları arasında küçük ön cam, klipsli gidonlar ve güçlü ön ve arka lastikler yer alıyor.

BMW iX3 tanıtıldı! Elektrikli SUV rekabeti kızışacak!

Exit mobile version