Site icon Dijital Tekerlek

BMW R18 ile Yeni BMW Izgara tasarımı

BMW markasının son modellerde tercih ettiği oldukça büyük tartışma yaratan, herkes tarafından farklı yorumlanan yeni büyük ızgara tasarımı R18 model motosikleti üzerinde. Detaylarına gelin birlikte göz atalım.

Kingston Custom tarafından gerçekleştirilen tasarım gerçekten oldukça dikkat çekiyor. Konseptin arkasındaki isim Dirk Oehlerking tasarımın görsellerde göründüğü kadar cesur görünmediği bu makyajın gözle daha az cesur göründüğünü belirtiyor.

“BMW R18 o kadar mükemmel ki teknolojiyi olduğu gibi bıraktım. Çerçeve yüzde 100 orijinal ve o kadar karmaşık ki burada hiçbir şey değiştirilmemeli. “

Yani temelde yapılan işlem, büyük, böbrek ızgaralı bir maske gibi aşırı derecede ayrıntılı bir özel kaporta üzerine yama yapmak. Tasarımın çıktığı vakte nazaran tasarım “klasik art deco tarzına dayanıyor” deniliyor.

Kaporta altında sevilen ve performans olarak da oldukça başarılı olan R18 modeli üzerinde hiçbir değişiklik yapılmamış.

BMW R18 teknik özellikleri

R18 modeli iki silindirli, 1.8 litrelik hava soğutmalı boxer motoruna sahip olmaya devam ediyor. 91 beygir gücünde olan motorun tork değeri ise 150 Nm üzerinde seyrediyor.

Süspansiyon tarafına çift döngülü çelik borulu şasi ile birlikte BMW Motorrad’ın uzun süredir devam eden bu tipteki şasi geleneği devam ediyor.

Model ergonomik açıdan da gerçekten oldukça başarılı. “Ortaya monteli ayak dayama” adı verilen rahat pozisyon sunan ayak dayamalara sahip olan model sürücüsüne konforlu bir sürüş deneyimi sunabiliyor.

Exit mobile version