Site icon Dijital Tekerlek

BMW iX3 tanıtıldı! Elektrikli SUV rekabeti kızışacak!

BMW iX3 tanıtıldı! Elektrikli SUV rekabeti kızışacak! 19

BMW, üretimine son verdiği elektrikli spor otomobilinin yerini elektrikli SUV ile doldurmaya çalışacak. İlk olarak 2018’de konsept olarak gördüğümüz 2021 BMW iX3 elektrikli SUV modeli bugün ülkemizde satışa sunuldu. Audi e-tron, Mercedes EQC, Jaguar I Pace ile doğrudan rakip olan yeni BMW, belki ileride Tesla Model X veya Model Y rakibi de olabilir.

İlginizi Çekebilir: Audi Q4 Sportback ve Bmw iX3 Karşılaştırması

Yeni BMW iX3 tasarımı

2021 BMW iX3 elektrikli SUV modeline baktığımızda en çok dikkat çeken detaylar mavi şeritler, kapalı ızgara ve yeni jant tasarımı oluyor. BMW X3 ile kıyasladığımızda detaylar dışında çok bir farkı bulunmuyor aslında.

Yeni iX3 için özel olarak üretilmiş jantlar menzili ortalama 10 kilometre arttırıyor.

Mavi detaylar iç mekanda da kendine yer edinmiş. Vites, direksiyon ve çevresinde sık gördüğümüz mavi detaylar otomobile güzel bir hava katmış. Elektrikli BMW SUV modeli, 40:20:40 oranında katlanabilen koltuklar sayesinde BMW X3 ile aynı ferahlıkta bir iç mekan sunuyor. Yeni BMW iX3’ün 510 litrelik bagaj hacmi, koltuklar katlandığında 1.560 litreye kadar çıkıyor.

BMW iX3 teknik özellikleri

BMW’nin Çin’deki fabrikasında üretilecek olan Yeni BMW iX3, beşinci nesil eDrive teknolojisine sahip olacak. eDrive teknolojisi ile elektrikli motor, şarj ve batarya performansları önemli ölçüde arttırılmış. Bunun yanı sıra verimlilik ve menzil konularında da etkisini gösteriyor. Ayrıca bu teknoloji BMW iNext ve BMW i4 modellerinde de kullanılacak.

BMW, yaptığı Ar-Ge çalışmaları sonucunda ürettiği motoruyla, mevcut modellere kıyasla yüzde 30 daha fazla güç elde edebiliyor. BMW iX3’ün güç ünitesi 290 beygir güç ve 400 Nm tork üretiyor. Bu güç arka tekerleklere iletiliyor ve otomobilin 0’dan 100 km/s hıza 6.8 saniyede ulaşmasını sağlıyor.

Yeni iX3, WLTP kriterlerine göre 460 kilometre menzil sunuyor. Ayrıca verilen bilgilere göre BMW’nin bu zamana kadar kullandığı en yüksek voltaj ve depolama kapasitesine sahip pil hücresi teknolojisiyle donatılmış. Yeni iX3 34 dakikada yüzde 80 şarj olabiliyor.

BMW iX3 fiyatı ve Türkiye’de satışa sunuldu!

460 kilometre menzil sunan elektrikli BMW SUV modeli ön sipariş almaya başladı. Nisan ayında yollarda görmeye başlayacağımız Yeni BMW iX3 modeli 870.000 TL fiyat etiketine sahip.

Ön sipariş verenlere BMW Türkiye’nin hediyesi var!

BMW Türkiye yaptığı açıklamada ön sipariş verenlerin istediği konuma BMW i Wallbox kurulumunu ücretsiz yapabileceğini belirtti. Yani kısaca BMW hızlı şarj sistemi evinizin önüne ücretsiz kurulacak.

Exit mobile version