Site icon Dijital Tekerlek

BMW, iki elektrikli bisiklet ile tam mobilite yolunda!

BMW, bu hafta gerçekleşen Münih Otomobil Fuarı’nda iki yeni elektrikli bisiklet modelini tanıttı.

BMW iX ve diğer elektrikli araçlarına ek olarak, bu hafta Münih Otomobil Fuarı’na her türlü iki ve dört tekerlekli taşımacılığı sağlayabilecek araçları da getiren Almanya merkezli şirket, elektrikli Concept CE 02 motosikletini ortaya çıkardıktan sonra, BMW Motorrad Vision AMBY ve BMW I Vision AMBY adı verilen yeni elektrikli bisiklet modellerini tanıttı.

AMBY (Adaptive mobility), uyarlanabilir mobilite anlamına gelir ve bu kavram, şirketin “iki tekerlek üzerinde uyarlanabilir kentsel mobilite temel fikrinin yorumu”dur. Açık olmak gerekirse, bunlar şehir içi ulaşımda kullanılan Lime scooter‘lar gibi kiralama seçenekleri değil. Bunların özel olarak satın alınması ve ödenmesi amaçlanmıştır.

Her ikisinin de üç hızı vardır, ancak Motorrad Vision AMBY döner gazlı bir motosiklet gibi giderken i Vision AMBY’nin pedal çevrilmesi gerekir.

Yeni BMW elektrikli bisikletler ve özellikleri

Her iki EV bisikletin de üç hız seviyesi vardır. Bisiklet yolları için en yavaş hız saatte 15 mil kadardır. İkinci seviye, şehir içi yollar için 28 mil/saat‘e kadar ayarlanmış. Çok şeritli yollarda ve şehir dışındayken en yüksek seyir hızı olan 37 mil/saat, kullanıcıları motorlu veya motorsuz bir pedallı bisikletle uçuyormuş gibi hissettiriyor.

BMW, bu yüksek hızlarda seyahat edebilmek için kask, sigorta plakaları ve ilgili sürücü belgesinin gerekli olduğunu belirtiyor. Bu modlar, daha yüksek hızların kilidini açmak için coğrafi sınırlama teknolojisini kullanan akıllı telefon uygulamanızda saklanır.

Bu hızlarda elektrikli bisikletleri düzenleyen herhangi bir yasa bulunmasa da BMW, “Adaptif mobilite (AMBY) araçlarının arkasındaki vizyon, bu tür bir kurulumu mümkün kılacak yasaların çıkarılmasıdır. Bu şekilde, BMW Group, devam edeceğini gösteriyor. Gelecekte büyük şehirlerde mobilite seçenekleri sunmaya dahil olmak ve yenilikçi çözümler sunmak hedeflerimiz arasında yer alıyor.” ifadelerini kullanıyor.

Yeni BMW elektrikli bisikletler ve tasarımları

BMW Motorrad Vision AMBY

Yeni BMW Motorrad Vision AMBY ince görünümüyle dikkat çekiyor. Hem önde bulunan 26 inç tekerleklerde hem de daha yuvarlak bir profile sahip 24 inç arka tekerlekte kalın basamaklara sahip. Enerji depolama ve tahrik ünitesi çerçevenin ortasına otururken tipik bir oturma yüksekliği 32 inç‘tir. Büyük bir ön çatal, ön görünümü genişletirken, ortada küçük bir U şeklinde far bulunur.

BMW I Vision AMBY

i Vision AMBY’ye geçtiğimizde, BMW’ye göre daha fazla güç ve dayanıklılık izlenimi veren, ortalama bisikletinizden daha büyük bir çerçeveye sahip olan bir tasarım bizleri karşılıyor. Üst çerçeve borusu, dört heykel alüminyum profilden yapılmıştır. Depolama veya sırt çantası için alana ve telefonunuzu mıknatıslar kullanarak tutan bir akıllı telefon entegrasyon pedine sahiptir. 27.5 inç jantları bulunan elektrikli bisikletin arka tekerleği ve pil, daha kolay taşıma için çıkarılabilir.

BMW’nin yeni elektrikli bisikletlerini sürmek için bir akıllı telefona ihtiyacınız olacak. Bir uygulama bir anahtarın yerini alır ve otomobillerinde olduğu gibi konum, şarj durumu ve diğer bilgileri gösterebilir. Uygulama ayrıca hız sınırlayıcılar için konumlarınızı takip eder. Motorrad bisikleti 68 millik bir menzile sahipken, i Vision bisikleti üç hızın en yavaşında 186 mil menzile sahiptir.

Şu an için net bir fiyatlandırma bulunmayan elektrikli bisikletlerle ilgili daha fazla detayın önümüzdeki süreçte gelmesi bekleniyor.

“Yeni Nissan GT-R özel renkleriyle geldi” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version