Site icon Dijital Tekerlek

BMW i Vision AMBY ve Motorrad Vision AMBY tanıtıldı!

Münih Otomobil Fuarında, BMW i Vision AMBY Motorrad Vision AMBY resmi olarak tanıtıldı. Modellerin detaylarına gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Motorrad Vision AMBY modeline baktığımız vakit; yeni nesil bir motosiklet tasarımı bizleri bekliyor. Bununla birlikte isimlendirmede kullanılan “AMBY” terimi; bisikletin amacını mükemmel bir şekilde tanımlayan Adaptive Mobility’nin kısaltmasını ifade ediyor. BMW, modelleri tasarlarken markanın Enduro motosikletinden ilham aldığını belirtiyor. Model off-road performansını arttırmak adına model tıknaz lastikler ile birlikte kullanıcılara sunuluyor. Bu sayede hem koltuk yüksekliği hem de sabit ayak dayama yerleri normal bir motosiklet boyutlarına yükseliyor. Ayrıca modelin tipik motosiklet elemanları ile tipik bisiklet elemanlarının bir kombinasyonu gibi göründüğünü belirtmek gerek.

BMW i Vision AMBY modeline baktığımız vakit ise; egzotik bir tasarıma sahip olmakla birlikte geleneksel bir yol tasarımına benzeyen bir genel tasarım hatları bizleri bekliyor. Bisiklet genel yapısı itibariyle ince bir tasarıma sahip. Bununla birlikte modelin lastikleri de bir bisiklete göre; şehir içi kullanımda bozuk yollardan etkilenmemesi adına oldukça kalın. Ayrıca model IAA Münih fuarında açıklanan i Vision Circular modeli ile aynı şekilde geri dönüştürülmüş malzemeler kullanılarak üretiliyor. Bu nedenle model, markanın sürdürülebilirlik yapısının içerisinde yer alıyor.

Teknik özellikleri

Her iki modelde de çerçevenin ortasına yerleştirilen pil paketleri ve tahrik üniteleri mevcut. Bununla birlikte modellerin maksimum hızı 60 km/s seviyesinde. Fakat bu maksimum hıza ulaşmak için modelinize istenen sigortayı sağlamanız gerekiyor.

Modeller ile birlikte BMW kullanıcılara; bulunduğunuz belirli yolda doğru bir hızda gitmenizi sağlayan konumunuza bağlı olarak bisiklet yollarında 25 km/s hız ila 45 km/s hız sınırı getiriyor. Marka bu teknolojiyi “geofencing” isimli sistem ile birlikte sağlayabiliyor.

Modellerin kullanımında elektrikli sürüş yardımını almak için pedalların çevrilmesi gerekiyor. Bununla birlikte pedalları çevirirken gidonda yer alan gaz kolunu sıkarak sürüşünüz daha basit bir hale gelebiliyor. Ayrıca modeller kullanıcılara kullanılan ekran aracılığıyla hız seviyelerini de gösterebiliyor.

Motorrad Vision AMBY için herhangi bir menzil veya teknik özellik belirtilmezken; BMW i Vision AMBY tarafında bizleri 2kWh değerine bir pil paketi bekliyor. Bununla birlikte marka, modelin hızlı kullanımda 75 kilometre, yavaş kullanımda ise 300 kilometre yol alabileceğini iddia ediyor. Ayrıca Motorrad Vision AMBY modelinin menzil tarafında ağırlığı nedeniyle, BMW i Vision AMBY modelinden çok daha kısa bir menzil sunacağı düşünülüyor.

Modellerin şehir dışında uzun yollarda da kullanılabileceği için marka bir dizi güvenlik teknolojisini modellere entegre etmiş vaziyette. Bununla birlikte modellerde ABS fren sistemi, otomatik uzun farlar, fren lambaları, gündüz yanan ışıkları, lastik basıncı izleme özelliğini ve arka yakınlık sensörü mevcut. Anahtar teknolojisi tarafında ise BMW’nin akıllı telefon uygulaması devreye giriyor. Uzaklaşan kullanıcısı ile birlikte modeller otomatik olarak hareketsiz hale geliyor.

Son olarak modellere birden fazla telefon senkronize edilebiliyor. Ayrıca koltuk ayarları da belirli sürücülere göre otomatik olarak ayarlanabiliyor.

“1953 Jaguar C-Type, 68 yıl aradan sonra yeniden üretildi” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version