Site icon Dijital Tekerlek

AUDI A6 BMW 5 KARŞI KARŞIYA

AUDI A6 BMW 5 KARŞI KARŞIYA 6

Yeni modeller karşı karşıya

Bu yıl yeni tasarım ve özellikler ile bizleri karşılayan Audi ve BMW yi sizler için bu yazıda derledik. Yeni iç tasarım ve tenolojileri ile göz dolduran modeller ile ilgili detaylar yazıda…

Audi A6

TASARIM

Tasarım konusu insandan insana değişen bir kavram olsa da her iki model de daha önceki çizgisinden devam ediyorlar. Audi de, BMW de bu modellerinde radikal bir değişime gitmemiş.

Solda Audi A6, Sağda BMW 520d

İç Tasarım

Şoför koltuğuna geçildiğinde ise BMW daha önceki tasarımlarına bağlı kaldığı anlaşılıyor. Audi tarafında ise daha modern çizgiler taşıyan yenilikçi bir tasarım ile karşılaşıyoruz.

Her iki arabanın iç tasarımı da gayet kaliteli durmakla beraber, BMW iç tasarımında bazı güzel detaylar ile karşılaşıyoruz. Vitesin yanındaki joystick ile sürüş pozisyonunuzu pek etkilemeden multimedya araçlarını kontrol edebiliyorsunuz.

Audi tarafında ise şoför koltuğunda bizi birden fazla ekranın karşılaması ile modernliğini hissettiriyor. Ekranların hepsi dokunmatik olduğu gibi ses ayarı hariç herhangi bir fonksiyon fiziksel yapılamıyor. Direksiyon tasarımı da standart arabalara nazaran daha sportif bir havaya sahip.

Araçların iç hacmi birbirine yakın olsa da Audi A6 az farkla daha geniş bir hacim sunuyor. Fakat BMW 5 serisine nazaran tavan alçak durduğu için dar bir alan hissiyatı da verebiliyor.İç tasarım açısından Audi daha modern durması ile BMW nin önün geçiyor.

Solda BMW Anahtarı, Sağda Audi Anahtarı

Anahtar Fonksiyonları

Bu noktada kendini açıkça belli eden BMW 5 serisinin anahtarı bir çok fonksiyonu kendi başına yerine getirebiliyor. Örnek vermek gerekirse; aracı park yerine girmesi veya çıkması için komuta edebiliyorsunuz.

Sadece büyüklüğü ile soru işareti yaratan BMW 5 serisi anahtarı, Audi anahtarının yanında fonksiyonelliği ile öne çıkıyor.

BMW 520d

SÜRÜŞ

Bu konuya değinirken Alman firmalarının neden otomotiv alanında başarılı olduğuna dair başka bir cevapla karşılaşıyoruz. Arabaların her ikisi de sürüş açısında birbirine çok yakın.

Sürüş keyfi açısında BMW nin iddiası ve ispatlamışlığı bilinen bir gerçektir. Test edilen modelin serisinin en güçsüz modeli olmasına rağmen hiç fena bir iş çıkarmıyor. Ve Audi A6 ya nazaran daha keyifli bir sürüş sunduğu da bir gerçek.

Standart, Eco ve Sport, Sport+ gibi modlar sunan BMW, Sport modunda dinamiklerini sonuna kadar sergiliyor. Audi de aynı şekilde Auto, Comfort, Eco ve Dynamic gibi modlar ile bizi karşılıyor. Auto modunda araç sürüş karakterinize göre kendini optimize ediyor.

BMW nin konfor açısından ise önceki yıllara göre kendini çok geliştirdiğini yalıtım ve konfor seviyesi açısından anlayabiliyorsunuz.

TEKNİK ÖZELLİKLER

BMW 520i, 170hp 230 nm tork 1.6lt bir motora sahip. 0-100’ü 8.3 sn. 1.6 lt motoru maliyet açısından Audi modele nazaran vergi ve satış anlamında daha makul bir olanak sunuyor. A6 Avant 40 TDI quattro da ise 204 hp 400 nm tork 2.0 lt bir motorla geliyor. 0-100’ü ise 7.6 sn.

İki araçta ek olarak 4×4 sistemle edinilebiliyor.

Bagajlara geldiğimizde ise her iki arabada da 530 litrelik hacim ile karşılaşıyoruz.

FİYAT

Fiyat olarak serilerin modellerde karşımıza çıkan tablo ise A6 Avant 40 TDI quattro 204 hp Sport S tronic 636.410 ₺, BMW 520d xDrive Sedan M Sport ise 591.900 ₺ .

Dijital Tekerlek | Twitter
Exit mobile version