Site icon Dijital Tekerlek

Arabaların ömrünü kısaltan kötü bakım alışkanlıkları

Arabaların ömrünü kısaltan kötü bakım alışkanlıkları 10

Yağ ışığı yanarken araç sürmek

Bakım’lı güvenli bir şekilde göz ardı edebileceğiniz bazı uyarı ışıkları vardır; kırmızı yağ ışığı bunlardan biri değildir. Motor çalışırken açılırsa mümkün olan en kısa sürede durun ve aracı kapatın. Yağı kontrol edin ve gerektiği gibi doldurun. Hatalı bir gönderme ünitesi ışığı tetikleyebilirken, üzerinde bir motor işareti olmazdı.

Yakıtın bitmesi

Benzin veya dizelin bitmesi, enkazın(tortuların) yakıt dağıtım sistemine girmesine izin vererek arabanıza zarar verebilir. En iyi ihtimalle, değiştirebileceğiniz birkaç yakıt filtreniz olacaktır. En kötü ihtimalle yakıt, enjeksiyon sisteminizi parçalaması için bir tamirciye ödeme yapmanız gerekecek. Çeyrek deponuz kaldığında genellikle doldurmanız akıllıca olur.

Arabayı her zaman örtü altında tutmak

Ara sıra arabanızı örtü altında tutmanın yanlış bir tarafı yoktur, ancak bunu alışkanlık haline getirmeyin. Hapsedilen nemi örter, bu nedenle arabanızı her zaman nemli bir garaja park etmeye benzer. Arabanız daha eskiyse, yapay olarak nemli bir ortamda tutmak pas sorunlarına neden olabilir (veya hızlandırabilir).

Bakımı yok saymak

Her arabanın temel bakıma ihtiyacı vardır, ancak aralıklar modelden modele değişir. Örneğin yağı, çeşitli kayışları ve fren sıvısını ne zaman değiştirmeniz gerektiğini öğrenmek için kullanıcı kılavuzunuza bakın ve zamanında bitirin. Bakım aralıkları, oyun sahası önerileri değildir; bunları kaçırmak da arabanızın kalan değerini etkileyecektir.

Sızıntıları görmezden gelmek

Bölgesini bir veya daha fazla sıvısıyla işaretlemediğinden emin olmak için arabanızın altına bakmayı unutmayın. Bir sızıntı tespit ederseniz, neyin sızdığını ve nereden geldiğini belirleyin ve mümkün olan en kısa sürede düzeltilmesini sağlayın. Yağ ve soğutma sıvısı en yaygın sızıntılardır; fren hidroliği en tehlikelidir. Araç bakım süresini geçirmeden yaptırın.

Bir arabanın çok uzun süre çalışmadan park halinde kalması

Arabalar düzenli olarak sürülmek üzere tasarlanmıştır ve birinin aylarca (veya daha kötüsü, yıllarca) park halinde kalmasına izin vermek pahalı hasarlara neden olabilir. Contalar zamanla kurur, bu da motorunuzun bir parçasıysa sızıntılara neden olur ve kapı veya pencerelerinizin etrafındaysa su girmesine neden olur. Güneş, gösterge paneli ve döşeme gibi iç kısımlara zarar veriyor. Ve aşırı durumlarda, motor tutukluk yapabilir.

Yanlış yağ kullanmak

Motora yağ eklemeden önce kullanıcı el kitabını okuyun. Satın aldığınız marka çok önemli olmasa da, döktüğünüz yağın 10W40 gibi doğru viskoziteye sahip olduğundan emin olun. Yanlış yağ kullanmak motorunuzu erken yıpratır. Ayrıca, ihtiyacınız olan yağ türünün araç kullandığınız yerin sıcaklığına bağlı olarak değişebileceğini unutmayın. Son olarak, arabanızın sentetik yağa ihtiyacı varsa onu da kullanın.

Yağmur ve fırtına sırasında pencereleri açık bırakmak

Birkaç istisna dışında, otomobilin iç mekanları ile su birbirine karışmaz. Yağmur ve fırtına sırasında pencerelerinizi veya açılır tavanı açık bırakmak döşemeye, halıya, çeşitli süs parçalarına ve pencere düğmeleri gibi çok sayıda elektrikli parçaya zarar verir. Gökyüzü karardığında her şeyin kapalı olduğunu iki kez kontrol edin.

Çok fazla değişiklik yapmak

Satış sonrası, sürücülerin arabalarını değiştirmek için satın alabilecekleri parçalarla doludur, ancak çizgiyi nerede çizeceklerini bilmek önemlidir. Yükseltilmiş bir ses sisteminin takılması muhtemelen aracınızın satış değerini bozmazken, daha kalıcı değişiklikler (kapı kollarını değiştirmek etmek gibi) onu bir kabus haline getirebilir.

Serinin devamı için dijitaltekerlek.com‘u takip edin.

Exit mobile version