Site icon Dijital Tekerlek

Arabaların ömrünü kısaltan bakım alışkanlıkları – Bölüm 2

Arabaların ömrünü kısaltan bakım alışkanlıkları - Bölüm 2 8
Arabaların ömrünü kısaltan bakım alışkanlıkları - Bölüm 2 1

Benzinli arabaya dizel yakıt koymak

Arabalar şaşırtıcı derecede gelişmiş hale geldi. Ancak hem benzinli hem de dizel yakıt ile çalışabilen bir araç bulunmamakta. Pahalı bir tamir ücretinde kaçınmak için yakıtlarınızı alırken dikkatli olun.

Yakıt depodan çıkmazsa düzeltme oldukça basittir. Bu nedenle yanlışlıkla dizele benzini koyarsanız veya tersi durumda motoru çalıştırmayın. Marş motorunu birkaç saniye çalıştırmak bile motora yanlış yakıtı gönderecektir. Ve silindir kapağı çıktıktan sonra onarım ücreti artacaktır.

Aracı debriyajda sürmek

Arabanızın manuel şanzımanı varsa, debriyajı erkenden kesmenin mükemmel bir yolu, ayağınızı pedala koyarak sürmektir. Vites değiştirmediğinizde ayağınızı debriyaj pedalından uzak tutun çünkü hafif bir basınç bile onu serbest bırakacaktır.

Çok fazla araç vb. çekmek

Asla aracınızın çekme kapasitesini aşmayın. Bunu yapmak, aktarma mekanizmalarına, süspansiyon parçalarına ve hatta şasiye zarar verebilir. Tüm arabalar çekebilir hatta bir Smart ForTwo bile küçük bir römork çekebilir. Ancak herhangi bir şeyi bağlamadan önce maksimum kapasiteyi (kullanıcı el kitabınızda veya çevrimiçi olarak) kontrol edin.

Soğutma sistemine sadece su koymak

Arabanızın soğutma sistemini asla sadece suyla doldurmayın. Kışın donar ve yıl boyunca paslanmaya neden olur. Arabanızın üreticisi tarafından önerilen tipte soğutma sıvısı kullanın ve gerekirse doğru miktarda suyla karıştırın.

Bu bilgileri kullanıcı el kitabında, çevrimiçi olarak veya en yakın bayiyi arayarak bulabilirsiniz.

Motor aşırı sıcakken araç sürmeyin

Motorunuz aşırı ısınmaya başlarsa mümkün olan en kısa sürede aracı durdurun. Sıcaklık göstergesi normalde bir sorun olup olmadığını size söyleyecektir. Ancak arabanızda bunun yerine bir uyarı ışığı olabilir. Hiçbir şey yanlış görünmese bile, yanan bir şey kokusu alırsanız veya motor bölmesinden duman geldiğini görürseniz kenara çekin.

Aşırı ısınmayla ilgili pek çok şehir efsanesi duyduk. Bazıları daha hızlı sürmenin motoru soğuk tutacağını iddia ederler. Bazıları da ısıtıcının çalıştırılmasının sıcaklığı kontrol altında tutacağını iddia ediyor. Bu yöntemler bazen işe yarar ancak en iyi uygulama, sorunu durdurmak, tanımlamak ve düzeltmektir.

Araç ile Derin suya girmek

Standart bir şehir otomobili ile derin suda sürmek tavsiye edilmez. Çünkü motoru bozma riski yüksektir. Piyasadaki çoğu SUV’un zorlu arazi sürüşü için donanımlı olmadığını unutmayın. Bir araç ile nehri güvenli bir şekilde geçmenin tek yolu, hava girişini yükseltmek için ona satış sonrası bir şnorkel takmaktır.

Ucuz parçaların takılması

Ucuz yedek parçalar takarak tasarruf etmek asla önerilmez. En iyi ihtimalle, uygun fiyatlı parçalar, otomobil üreticileri veya Bosch gibi tedarikçileri tarafından üretilen yüksek kaliteli birimlerden daha kısa sürede arızalanacaktır. En kötü ihtimalle, arabanızı, sizi, yolcularınızı ve çevrenizdekileri tehlikeye atacak bir yuvarlanma güvenliği tehlikesine dönüştürürler.

Bu gibi önemli bilgilerin devamı için takip etin. Arabaların ömrünü kısaltan bakım alışkanlıkları 1. bölümü okumadıysanız buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version