Site icon Dijital Tekerlek

2021 Volkswagen Polo, 24 Eylül tarihinde satışa sunuluyor!

2021 Volkswagen Polo, 24 Eylül tarihinde satışa sunuluyor! 7

Tamamen yenilenen 2021 Volkswagen Polo, 24 Eylül tarihi itibariyle Volkswagen showroomlarında yerini alıyor. Detaylara gelin birlikte haberimizde göz atalım.

İlk olarak 1975 yılında pazara sunulan, 20 milyondan fazla satış adedine ulaşmayı başaran; Volkswagen markasının en başarılı modellerinden Polo, yenilenen dijital ve teknolojik versiyonuyla birlikte dikkatleri çekmeyi başardı. Bununla birlikte yeni nesli ile model, önceki nesilleri gibi sınıfında belirleyici olmayı hedefliyor.

Yeni Polo, Impression, Life ve Style olmak üzere 3 farklı donanım seviyesi ve 2 farklı motor seçeneğiyle pazara; 218.000 Türk lirasından başlayan fiyatlar ile satışa sunuluyor.

2021 Volkswagen Polo tasarımı

Teknik tarafta bizleri gelişmiş modüler platform yönetimi (MQB) bekliyor. Bununla birlikte model Golf, Tiguan ve Passat gibi büyük modellerin aksine Polo; kompakt Volkswagen modelleri için özel olarak iyileştirilen MQB A0 platformu üzerine inşa ediliyor. Bu platform ile model, orantılı dış tasarımının yanı sıra pek çok avantajı da beraberinde getiriyor. Ayrıca kullanılan platform ile optimum iç hacim, 351 litrelik bagaj hacmi, sağlam ve dayanıklı gövde, gelişmiş sürüş dinamikleri ve güvenlik unsurları kullanıcılara sunuluyor.

Ön radyatör ızgarası ve standart olarak sunulan LED farlar, modelin yeni “yüzü”nü oluşturuyor. Style donanım seviyesinde dahi standart olarak sunulan IQ. LIGHT – LED Matrix farlarında dikkatleri çektiğini belirtmek gerek. IQ. LIGHT – LED şeridin uzun olan üst kısmı, Polo tarafında ilk kez gördüğümüz radyatör ızgarasındaki dekoratif LED ön şerit ile birleşiyor.

Arka tarafa baktığımız vakit bizleri; standart olarak sunulan LED arka farlar bekliyor. Bununla birlikte bu far tasarımı ile modelde, artık bagaj kapağına entegre edilen ikinci bir bölüm de yer alıyor. Yenilenen arka far tasarımı ile modelin arka kısmı daha keskin bir görünüme kavuşuyor. Bu görünüm ile ise model daha yüksek bir kalite duygusunu kullanıcılara aktarabiliyor.

2021 Volkswagen Polo Boyutları

Yeni Polo; 4074 milimetre uzunluğa, 1751 milimetre genişliğe ve 1451 milimetre yüksekliğe sahip. Bununla birlikte yeniden tasarlanan tamponları ile güçlü ve sportif bir görünüme kavuşan modelin aks mesafesi de 2552 milimetre. Aracın genişliği bir önceki nesle göre aynı kalsa dahi; süspansiyon geometrisinde yapılan değişiklik ile model 10 milimetre alçalıyor. Tamamen yenilenen ve daha keskin hatlara kavuşan tamponlar ile 21 milimetre daha uzun bir hale geliyor. Ayrıca modele yandan bakıldığında ise; tavan spoylerine doğru akan uzun ve zarif bir tavan çizgisi bizleri bekliyor.

İkonik Polo modelleriyle ortak olarak modelin; C sütununda entegre edilen yan camlar ve uzun yan camlar mevcut. Ayrıca hassas kesimli C sütunu, öne doğru akan tasarımı ile modele ikonik Polo dinamizmini kazandırıyor.

Renk ve Jant seçenekleri

Model Ascot gri, Duman gri, Mercan Kırmızı ve lansman rengi olan Menekşe morunda dahil olduğu; 4’ü yeni olan 8 farklı renk seçeneğiyle kullanıcılara sunuluyor. Bununla birlikte model 14″ ila 17″ boyutu arasında değişen kişiselleştirilebilir jant seçeneklerine de sahip.

2021 Volkswagen Polo donanım seviyeleri

Daha önce; Trendline, Comfortline ve Highline versiyonları ile sunulan Polo; artık yeniden isimlendirilen donanım seçenekleriyle kullanıcılara sunuluyor. Bununla birlikte yeni seçenekler Impression versiyonuyla başlarken; Life ve Style paketleri bu donanım seviyesini takip ediyor.

Impression

LED farlar, LED stop lambaları, yeni direksiyon simidi ve dijital gösterge paneli gibi segmenti içerisinde oldukça iddialı olan özellikler Impression baz donanım paketinde standart olarak sunuluyor. 10,25 inç boyutundaki yüksek çözünürlüklü ekrana sahip yeni nesil dijital gösterge paneli “Active Info Display”, 6.5 inç ekrana sahip Bilgi ve Eğlence sistemi, elektrikli ayarlanabilen ve ısıtılabilen yan aynalar gibi teknolojik detayların yanı sıra; sürücü, yolcu hava yastıkları, perde hava yastıkları ve yorgunluk tespit sistemi baz donanımda standart olarak sunulan özellikler arasında yer alıyor.

Life

Life donanım paketinde standart olarak; 8″ boyutunda bir ekrana sahip Bilgi ve Eğlence sistemi, kablosuz şarj özelliği, App-Connect, yolcu bölümünde fazladan bir USB girişi, deri döşemeli direksiyon ve vites topuzu, direksiyon üzerinde DSG vites kumandaları, geri görüş kamerası, Hız sabitleyici “Cruise Control”, ön ve arka Park Sensörleri ve çift bölgeli tam otomatik klima “Climatronic” sunuluyor. Bununla birlikte Life donanım paketi ile modelin koltuk döşemelerinde, Alüminyum Siyahı olarak adlandırılan; iç tasarımı tamamlayan yüksek kaliteli kumaşlar kullanıcılara sunuluyor.

Style

Artık modelin premium donanım paketi, “Highline” yerine; “Style” olarak isimlendiriliyor. Style donanım paketi ile birlikte, modelde birçok teknolojik ve güvenlik ekipmanı kullanıcılara sunuluyor. Yeni Golf, Passat ve Tiguan modellerinde gördüğümüz IQ.LIGHT LED matrix farlar bu donanım paketinde standart olarak sunuluyor. Style donanım paketi ile birlikte modelin dış tasarımına; krom çıta detayları, uzatılan LED aydınlatmalar, LED sis farları ve 16″ boyutunda Palermo alüminyum alaşımlı jantlar ekleniyor. Bununla birlikte Style donanım paketinde standart olarak sunulan; “Keyless Access” anahtarsız giriş ve çalıştırma sistemi, ambiyans aydınlatma gibi teknolojik detaylarda dikkatleri çekiyor. 9,2 inç genişliğindeki Discover Pro Navigasyon sistemiyle; entegre Bilgi ve Eğlence sistemi opsiyonel olarak satın alınabiliyor. Ayrıca, Kablosuz App-Connect özelliği de Discover Pro sistemiyle birlikte opsiyonel olarak alınabiliyor.

Gelişmiş teknolojik detaylar

Yeni Polo; “Keyless Access” anahtarsız giriş ve çalıştırma sistemi, kablosuz şarj özelliği, ambiyans aydınlatması, kişiselleştirilebilen 10,25 inç boyutundaki yüksek çözünürlüklü ekrana sahip “Active Info Display” dijital gösterge paneli ve 6,5 inçten  isteğe bağlı olarak 9,2 inç boyutuna kadar sunulabilen yeni nesil bilgi-eğlence sistemine sahip. Bununla birlikte model çok daha dijital ve teknolojik bir hale geliyor. Life ve Style donanım seviyelerinde standart olarak sunulan, çift bölgeli tam otomatik klima; “Climatronic” sistemi ayarları, “touch button” ve “touch slider” detayları ile kontrol edilebiliyor.

Yeni Polo ile birlikte kullanıcılar; yolculukları çok daha güvenli ve konforlu hale getiren Yarı Otonom Sürüş asistanı “Travel Assist” ilk defa ve isteğe bağlı olarak satın alabiliyor. Sistem dur kalk trafikten 210 km/s hıza kadar, çok fonksiyonlu sürüş destek sistemi kameralarını ve gelişmiş mesafe sensörlerini kullanarak hem başka araçlarla güvenli takip mesafesini koruyabiliyor, hem de aracın şeritte kalmasına yardımcı oluyor.

Sürücü tarafından ayarlanan hız limitini geçmesini engelleyen ve sürücünün önünde seyreden araçla arasındaki mesafeyi koruyan Adaptif Hız Sabitleyici, yan aynada bulunan LED ikaz lambaları aracılığıyla sürücüyü kör noktadaki araçlara karşı uyaran “Kör Nokta Uyarı Sitemi”,  park alanının yeteri kadar geniş olup olmadığını hareket halindeyken belirleyen ve otomatik olarak park edilmesini sağlayan Park asistanı “Park Assist” gibi birçok yeni sürüş destek sistemi özellikleri de modelde opsiyon olarak olarak tercih edilebiliyor.

Yeni 2021 Volkswagen Polo teknik özellikleri

Yeni 2021 Volkswagen Polo ülkemizde yüksek teknolojili ve 3 silindirli iki farklı motor seçeneğiyle satışa sunuluyor: 1.0 MPI 80 PS ve 1.0 TSI 95 PS.

Sadece Impression donanım seviyesiyle satışa sunulan 1.0 MPI motor seçeneği; 80 beygir güce, 93Nm tork değerine sahip. Bununla birlikte motor 5 ileri manuel vitesli bir şanzıman ile gücünü yola aktarabiliyor.

Turboşarjlı direkt enjeksiyonlu 1.0 TSI motor seçeneği ise; 95 beygir güce, 175Nm tork değerine sahip. Bununla birlikte verimli olduğu kadar çevikte olan bu motor, Life donanım paketiyle 5 ileri manuel şanzımanla sunulurken; alternatif olarak 7 ileri DSG ile Life ve Style donanım paketleriyle kombine edilebiliyor.

[foogallery id=”27223″]

“Tekerlekli Sohbetler: Saim Aşçı”

Exit mobile version