Site icon Dijital Tekerlek

2022 Toyota Tundra yenilenmiş haliyle tanıtıldı

2022 Toyota Tundra, yeni bir platform, güçlü motor seçenekleri ve yenilenmiş iç dizaynı ile karşımızda. Yeni kamyonetin tüm teknik ve tasarımsal detaylarına gelin yakından göz atalım.

2022 Toyota Tundra teknik özellikleri

Yeni bir şasiye binen ve yalnızca V6’ya özel iki motor seçeneğine sahip olan 2022 Tundra, son yıllarında yalnızca V8 gücü sunan eski kamyonet modelindeki motora veda etti. Temel motor, 389 beygir gücü ve 649 Nm tork ile çift turboşarjlı 3.5 litrelik bir V6 iken, hibritleştirilmiş i-Force Max motor, 10 vitesli otomatik şanzımana bir elektrik motoru ekliyor. Bu motor ise 437 beygir gücü ve 790 Nm tork güç üretiyor.

Düşük hızlarda, hibrit sistem yalnızca elektrikle çalışabilir, ancak benzinli motor 18 mil/saatin üzerindeki hızlarda otomatik olarak devreye girer. Sürüş Modu seçme kadranını Sport veya Sport+ olarak ayarlamak hibrit aktarma organlarının performansını en üst düzeye çıkaracaktır. Tow/Haul (daha hafif yükler için) ve Tow/Haul+ (büyük römorklar veya tekneler için) modları, motoru ve elektrik motorunu ortak tahrik görevine kilitler ve otomatik durdurma/çalıştırmayı devre dışı bırakır.

2022 Tundra 5443 kilogram‘a kadar çekebilir. Bu güçlü bir değer ve önceki versiyonun 4626 kilogramlık derecesini kolayca geride bırakan bir değer ancak GMC, Ram ve Chevrolet tarafından en iyi şekilde kullanılıyor. Olumlu tarafı, Toyota, tüm Tundra modellerinin 5125 kilogram‘dan fazla çekebileceğini, bu nedenle potansiyel alıcıların anlamlı bir puan kazanmak için herhangi bir çekici paketi ekleme konusunda endişelenmelerine gerek olmadığını söylüyor. Ayrıca şirket, çekme sırasında hibrit kurulumun ekstra tork üreteceğini, şehirde ise sürüşü sessizleştireceğini ve yakıt tasarrufu sağlayacağını söylüyor.

Güçlü aktarma organları seçeneklerinin yanı sıra, eski Tundra’ya göre bir sonraki büyük yükseltme, helezon yaylı, çok bağlantılı katı akslı arka süspansiyon tasarımıdır. Toyota, sürüş konforu, düz çizgi dengesi ve genel yol tutuşunun iyileştirildiğini söylüyor. Maksimum yük kapasitesi, eski yaprak yaylı Tundra’ya göre %11’lik bir gelişme olan 879 kilogram seviyesinde bulunuyor. Ön süspansiyon hala çift salıncaklı bir tasarımdır, ancak viraj performansını iyileştirmek için yeniden tasarlandı ve yeniden ayarlandı.

Bu yükseltilmiş süspansiyon bileşenleri, artık tamamen kutulanmış bir çerçeveye bağlanmıştır. 2022 için, Tundra’nın platformunun baş mühendisi olarak görev yapan Toyota’dan Mike Sweers, ekibinin “daha önce yaptığımız birçok şeyi yeniden düşünmesi gerektiğini” söyledi.

Alıcılar ilk kez, amortisör kuvvetini yol koşullarına göre ayarlayan Toyota adaptif süspansiyonu seçebilecekler. Bu süspansiyon, “Yol tutuşunu, dengeyi ve konforu artırma” ayarlamaları yapmak için yerleşik aktüatörlere sahiptir.

2022 Toyota Tundra tasarımı

Yeni kamyonet, Tundra’nın eskisinden daha geleneksel ve kaslı görünmesini sağlayan keskin yeni bir stile sahip. Daha uzun çizgi-aks oranı ve daha kare tavan çizgisi, eski kamyonetin inatçılığının bir kısmını ortadan kaldırıyor. Kamyonet, karartma ile C şeklinde bir radyatör kabuğu aracılığıyla yere görsel olarak bağlanan devasa bir ön ızgaraya sahip. Tekerlerin üst kısmında yer alan siyah kemerler ile birlikte devasa kamyonete sportiflik katılmış.

Her 2022 Tundra, normal kabini olmayan bir Double Cab veya CrewMax olacak. CrewMax varsayılan olarak 5,5 fitlik bir kasadır ancak alıcılar Double Cab ile standart olarak gelen 6,5 fitlik kasalı modeli tercih edebilir. Bu model ayrıca 8,1 fitlik bir kasayı da kullanıcılara sunar. Her iki gövde stili de öne doğru açılan dört kapıya sahiptir.

İçeride, mevcut Tundra müşterileri, sunulan teknoloji miktarı karşısında şok olsalar da, kamyonun etkileyici görüş hatlarını ve oldukça alçak gösterge panelini takdir edeceklerinden eminler. Temel bilgi-eğlence sistemi 8,0 inç (eski Tundra’daki 7,0 inç) olarak karşımıza çıkıyor ancak daha üst düzey modeller, ön panele monte edilmiş 14,0 inç dokunmatik ekrana sahip olacak. Toyota, yeni geliştirilen bu iç mekan sisteminin önceki sistemden beş kat daha güçlü olduğunu söylüyor.

Kadranda yer alan 4.1 inçlik analog göstergeyi de unutmamak gerek. Dahası, sonunda Toyota’nın korkunç bilgi-eğlence yazılımını çok daha sezgisel ve duyarlı yeni bir teknoloji paketi lehine terk ediyor. Apple CarPlay ve Android Auto tüm modellerde standarttır ve entegre Amazon Music ve Apple Podcast‘ler ile birlikte, yol tarifi aramak veya radyoyu değiştirmek gibi sesle etkinleştirilen komutlar için “Hey Toyota” gibi bir şey söyleyerek etkinleştirilen sesle çalışan yeni bir sanal asistan sunan göze çarpan isteğe bağlı özellikler sunulacaktır.

HVAC havalandırmalarını ve bilgi-eğlence sistemini görsel olarak desteklemek için ön panelin genişliği boyunca uzanan kalın bir metal tonlu döşeme parçası ile iç tasarım, stil açısından temiz ve çekici görünüyor. Bir dizüstü bilgisayar, el çantası veya diğer günlük donanımlar için alan sağlayan derin bir orta konsol ile ön sırada hem eşyalar hem de insanlar için bolca yer var. Yan yana bardak tutucular ve dikey kablosuz şarj pedi, her şeye oturacak bir yer vererek ön sırayı düzenli tutar.

İsteğe bağlı panoramik açılır tavan sayesinde arka koltuktaki baş mesafesi eskisine göre daha az olduğu için arka koltuktaki yolcular o kadar şanslı değil – yine de diz mesafesi her yerde mükemmel görünüyor.

Her 2022 Tundra, otomobil üreticisinin en yeni aktif güvenlik ve sürücü destek sistemleri paketi olan Toyota Safety Sense 2.5 ile standart olarak gelecek. TSS 2.5, yaya ve bisikletli algılamalı otomatik acil frenleme, karşıdan gelen trafiği izleyen kavşak dönüş yardımı, kör nokta izleme, arka çapraz trafik uyarısı ve otomatik uzun farları içerir. Standart uyarlanabilir hız sabitleyici ve aktif şerit merkezleme ile Tundra, uzun bir otoyol sürüşünde, pürüzsüz ve sessiz bir sürüş sunarak oldukça konforlu olacak gibi görünüyor.

TRD Off-Road ve TRD Pro modellerinde, kamyonun yerleşik kameralarını kullanarak ön, yan veya arkadaki engelleri göstermek için bir Çoklu Arazi Monitörü bulunur. Ayrıca 360 derecelik bir tepe görünümü, kamyon kasasına bir bakış, bir aksama görünümü ve bir treylerin her iki tarafına bakmak için bölünmüş bir görünüm gösteren kameralar da vardır.

Yeni 2022 Toyota Tundra hakkında bildiğimiz çok şey var. Ancak yanıtlarını hala beklediğimiz son derece önemli ayrıntılar var. Yeni 2022 Toyota Tundra’nın ne kadara mal olacağı, ne kadar verimli olacağı ve hem yolda hem de arazide nasıl sürüleceği sadece bu sorulardan bir kaçı. Bu soruların cevaplarını ise önümüzdeki süreçte hep beraber bekleyip göreceğiz.

“2022 Toyota RAV4 Adventure resmi olarak tanıtıldı!” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version