Site icon Dijital Tekerlek

2022 Hyundai Kona Elektikli SUV yeniden tasarlandı

2022 Hyundai Kona Elektikli SUV yeniden tasarlandı 4

Hyundai Amerika’dan yapılan bir basın açıklaması, yenilenmiş tasarıma sahip olan 2022 Kona Electric SUV’sine bir göz attı. Otomobil üreticisine göre, bu EV’ler bu bahar aylarında ABD’de satışa sunulacak.

Kona Electric, 2019 modeli olarak Amerika Birleşik Devletleri’ne gelmeden önce Kore ve Avrupa’da ilk kez 2018’de piyasaya çıktı. Aslında ABD’de tamamen elektrikli bir güç aktarma organına sahip ilk Hyundai SUV’du. Ayrıca, Mt.’nin ana kampına giden ilk elektrikli otomobil. Nispeten yeni bir elektrikli otomobil olabilir, ancak küresel satışları ilk çıkışından bu yana her yıl neredeyse iki katına çıktı.

2022 Hyundai Kona nasıldı?

Petrolle çalışan 2022 Kona için, yeni model yılı için değişiklikler dış tasarımın yenilenmesiyle başlıyor. Daha cesur kaplamaya ve daha güçlü çizgilere sahip yeni bir ön ızgara var. Kaput ise ön ızgarayla daha fazla üst üste gelecek şekilde uzatılmış. LED gündüz farları eklenmiş, ızgaranın altındaki tampon ise artık ön kaplamaya bağlanıyor. Hyundai crossover’ı 1.6 inç daha uzun hale getirerek daha görsel bir ağırlık kazandırdı, koruma levhası elemanları artık alt kapı kaplamasına uyuyor. Arkada, yeni arka lambalar ve kontrast kaplamalı yeni bir ön pano var. Hyundai, alaşım jant seçeneklerini de yenilemiş oldu bu modeliyle.

2022 Kona Electric performansı neler vaad ediyor

2022 Hyundai Kona Electric için güç aktarma organı 150 kW (201 HP) motor ve 64 kWh lityum iyon pil kullanmaya devam edecek. Hyundai’nin kendi testine göre, Kona Electric, 132 şehir, 108 otoyol ve toplam 120 olmak üzere tahmini bir MPGe toplayacak. Bu, EPA’ya göre değil, Hyundai’ye göre tek bir şarjla 258 millik yani 482 km’lik bir tahmini menzil.

Hyundai USA tarafından yapılan basın açıklamasına göre, yaklaşan EV, seviye III SAE-Combo şarj portunu kullanarak yaklaşık 47 dakikada yüzde 10 ila 80 arasında şarj edebiliyor. Pil ısıtma sistemi ayrıca SEL Convenience modellerinde ve daha sonraki modellerde standart olarak geliyor. Bu sistem, soğuk havalarda aşırı uzun pil şarj aralıklarını önlemeye yardımcı olur ve pil gücü kayıplarını en aza indirebilir.

Ek olarak, Hyundai’nin akıllı algılama teknolojileri, tüm Kona Modellerinde bir dizi yeni güvenlik özelliği sunuyor;

Arka Çapraz Trafik Çarpışma Önleme Yardımı (RCCA)
Arka Yolcu Uyarısı (ROA)
Dur-kalk özellikli Akıllı Seyir Kontrolü (SCC)
Karayolu Sürüş Yardımı (HDA)
Şerit Takip Asistanı (LFA)
Güvenli Çıkış Uyarısı (SEW)

Kona Electric dış cephesi yeniden tasarlandı

Yeni Hyundai Kona Electric’te gözünüze çarpan ilk değişikliklerden biri yeni ön tasarım. Eski çukurlu ızgara, minimalist, aerodinamik pürüzsüzlük ile değiştirildi. Aşağıdaki karşılaştırma resminde görebileceğiniz gibi, gümüş kaplama, Hyundai rozetinin hemen altındaki belirgin bir yatay karakter çizgisiyle değiştirildi. Bu, Gündüz Çalışan Işıkların (DRL’ler) altında bulunuyor.

Logonun altındaki, alt çamurluk daha aerodinamik açıdan işlevsel ve sportif olacak şekilde yeniden şekillendirildi. Hyundai 2022 Kona Electric, hava akışı için optimize edilmiş yeni bir alaşım jant tasarımına oturuyor. Arka tarafta, tampon şeridi de “alt çukur kaplama elemanlarını aracın arkasına taşıyan” bir yeniden tasarım gördü. Yeni tasarlanmış LED arka farlar da 2022 modellerinde de mevcut.

2022 Kona Electric’teki yenilikler

Doğrusu, yeni Hyundai Kona Electric için 2021 modeline kıyasla rapor edilecek fazla bir şey yok. Hyundai’nin 2022 Kona Electric, her alanda 10,25 ″ ekran sunan orta konsol ve orta küme ekranlarında güncellemeler görecek. Bu, şu anda 2021 modelinde mevcut olan 7 orta dokunmatik ekran ve gösterge panelinden büyük bir yükseltme. Ek olarak, alt orta konsol depolama alanı artık kablosuz şarj alanı da içeriyor.

Kona Electric sürücüleri Blue Link Uygulamasını kullanabilecek

Hyundai’nin uygulamasıyla, 2022 Kona Electric kullanıcıları elektrikli otomobillerinden gerçek zamanlı verilere erişebilecek. Bu, sürücülere aracı çalıştırmak ve kapıları kilitlemek gibi belirli komutları yerine getirme özgürlüğü de sağlıyor.

Uygulama, evde şarj eden kullanıcılar için şarj programlarını kolayca yönetme olanağı sunuyor. Kona Electric evde bağlıyken, kullanıcılar aşağıdakileri gerçekleştirmek için uygulamayı kullanabilme imkanı sunuyor:

Şarjı başlatın veya durdurun
Haftanın gününe ve saate göre şarj programını ayarlayın
Gerçek zamanlı elektrik ve yakıt aralığı ile mevcut pil seviyesini kontrol edin
Fiş durumunu görüntüle (giriş / çıkış)
Şarj durumunu kontrol edin
Tam şarj oluncaya kadar kalan süreyi görüntüleyin

Bunların hepsi bir yana, bu, her yıl satışlarda büyümeye devam eden popüler bir elektrikli SUV için küçük ama şık bir yeniden tasarım. Şimdilik, Hyundai’nin Ioniq 5 sedan ile EV inovasyonuna daha fazla odaklandığı görülüyor. Ama önümüzdeki baharda Hyundai 2022 Kona Electric’e bir göz atmakta fayda var!

Exit mobile version