Site icon Dijital Tekerlek

BMW i4 Gücünü Gözler Önüne Seriyor

BMW, diğer otomobil üretici firmalar gibi, karmaşık ve kalabalık bir gelecek içerisinde elektrikli araçlar geliştiriyor ve bu araçları bizlerle paylaşıyorlar. Alman markası, tamamen elektrikli i4 sedan aracını sürüş dinamikleri testinin son aşamasından yaptığı sürüşler ile bitiriyor. Aynı zamanda BMW i4 ile dalga geçiyor gibi. Ekip, i4 proje lideri David Ferrufino’nun aracın “son test sürüşü” için direksiyon başında olduğu modelin sürüş deneyimlerinden memnun kaldığı bir videoyu bizler ile paylaştı.

Test, araç dinamiklerinin ve süspansiyon bileşenlerinin birlikte ne kadar güzel bir şekilde çalıştığını görmek için tasarlanmıştı. Ferrufino’ya göre i4, direksiyonun doğrusallığını, hissiyatını sevdiğini ve hareket etmenin kolay olduğunu söyleyerek hem sportif hem de kullanıcılarına rahat bir his veriyor. i4 rahat direksiyonu sayesinde İki parmakla da aracın sürülmesine izin veriyor. Video, herhangi bir gerçek analiz için çok kısa süreye sahip olmasına rağmen, coupe benzeri sedan aracın kolaylıkla sürülebildiğini gösteriyor. Araba hala kamuflajlarla kaplı ve daha ince stil detaylarını saklıyor, ancak i4 Concept ne göreceğimize dair güzel bir önizleme sağladı .

2022 BMW i4 bilinen özellikleri

i4, vücuttaki daldırma hareketlerini azaltmak için tasarlanmış modele özgü damper teknolojisine sahip olacak. İ4, 530 beygire (395 kilovat) kadar güç sunacak ve sedanı 4 saniyede 0’dan 100 km/s hıza roketleyebilecek. Ne yazık ki, güç aktarma organları hakkında henüz çok fazla bir bilgi yok, ancak otomobil üreticisi i4’ün cömert Avrupa WLTP test döngüsünde olmasına rağmen 600 kilometreye kadar bir menzil sunacağını söylüyor. Tabii ki bu bilgiler şu an için söylenti olarak kalıyor. Net bilgiler aracın piyasa sürüldüğü zaman belli olacaktır.

BMW i4 çıkış tarihi

BMW, i4’ün resmi olarak ortaya çıkmasına sadece birkaç ay kaldığının haberini veriyor. Bu yıl gelmesi bekleniyor, ancak piyasaya sürülmesi beklenen birkaç varyanttan biri olacak. Casus fotoğraflar daha sıcak olan i4 M paketini de yakaladı, ancak tam anlamıyla bir M modeli olmayacak . Detaylar çok değil fakat normal versiyondan daha fazla güç üretmesi bekleniyor. Tabii bu güç artışından dolayı otomobilin menzili daha az olacaktır.

2021 BMW 4 Serisi ile resmi olarak tanıştık! İşte 2021 BMW 4 Serisi teknik özellikleri

Exit mobile version