Site icon Dijital Tekerlek

2021 yılında Avrupa’da en çok satan 10 otomobil belli oldu

2021 yılında Avrupa'da en çok satan 10 otomobil belli oldu 6

2021 yılı içerisinde Avrupa’da en çok satan 10 otomobile gelin birlikte oluşturduğumuz liste aracılığıyla göz atalım.

Jato Analytics tarafından sağlanan veriler ışığında 2021 yılında satılan araçların istatistikleri belli oldu. Bununla birlikte bu yılın Mayıs ayında elektrikli ve plug-in hibrit otomobil satışlarında artış gözlemlendi. Yeni otomobil kayıtları geçen seneye göre %13 oranında artış gösterdi. Fakat pandemi başlamadan önceki verilere göre bugün elimizde olan veriler arasındaki fark halen oldukça fazla. Ay boyunca 26 Avrupa ülkesinde kayıtlı 1.268.683 olan araç sayısı Haziran 2019 yılına göre %14 oranında düşüş gösterdi.

Elektrikli araç pazarında Fiat, Tesla, Skoda, Volkswagen ve Ford en büyük pazar payının büyük kısmına sahip. Cupra, Jeep, Volkswagen, Renault ve Seat markaları ise PHEV pazarında pazar payının büyük kısmına sahip.

SUV modellerinin popülaritesi %44,6’dan biraz düşerek %44,2 ile halen oldukça büyük bir pazar payına sahip.

1- Volkswagen Golf (27.247)

Listemizin zirvesinde yeni nesil Golf var. Golf 8 modeli geçtiğimiz yaz Avrupa’da satışa sunuldu. Bununla birlikte model önceki versiyonlarında olduğu gibi bir kez daha büyük bir rağbet gördü. Bu yüzden yeni nesil Volkswagen Golf modelinin listemizin başında görüyor olmamız şaşırtıcı değil.

2- Tesla Model 3 (25.695)

Hemen ikinci sırada bizi elektriğin gücü bekliyor. Tesla Model 3 modelinin en uygun fiyatlı versiyonu listemizde 2. sırada yer alıyor. Ayrıca model sahip olduğu hızlanma sayesinde oldukça geniş bir kitleye hitap etmeyi başarıyor.

3- Dacia Sandero (22.764)

İngiltere’nin en ucuz otomobili olan Dacia Sandero modeli yenilenen şık tasarımı, fiyatı ve sundukları ile birlikte listemizde 3. sırada yer alıyor. Bununla birlikte model satın alınabilirliği sayesinde bir çok kişinin tercih ettiği bir model.

4- Renault Clio (22.254)

Geçtiğimiz yıla göre %40 daha az satan Clio modeli listemizde kendisine dördüncü sırada yer buldu. Bununla birlikte Dacia Sandero modeli ile aynı platforma sahip. Fakat Sandero modelinin fiyatının Clio modelinden daha uygun. Her iki modelde sundukları ve fiyatı sayesinde listemizde ilk beşe girmeyi başarmış durumda.

5- Fiat 500 (22.179)

Küçük ve oldukça şık olan Fiat 500 modeli retro görünümünü Fiat tarafının güncel tasarım diliyle birleştirirken; ikonik kalmayı başarmış bir model. Bununla birlikte model boyutları ve kullanım kolaylığı ile birlikte bu ay içerisinde en çok satan modeller arasında yer almayı başarıyor.

6- Toyota Yaris (21.698)

Geçtiğimiz aya göre Toyota Yaris modellerinin satışları %10 oranında artış göstermeyi başardı. Bununla birlikte model sahip olduğu başarılı hibrit güç aktarma organı seçeneği ve güvenilirlik vaatleri sayesinde oldukça seviliyor.

7- Volkswagen T-Roc (21.576)

Volkswagen tarafının küçük crossover modeli T-Roc ergonomik olarak güçlü oluşu ve pratikliği ile birlikte oldukça karakteristik bir model. Bununla birlikte model Avrupa pazarında satışlarından da görebileceğiniz üzere oldukça seviliyor. Modelin satışları geçtiğimiz senenin Haziran ayına göre %35 artarak yoluna tam gaz devam ediyor.

8- Opel Corsa (21.124)

Alman otomobil üreticisi Opel güncellediği Astra ve Corsa modelleri ile birlikte eski popülaritesini yakalamayı hedefliyor. Bununla birlikte tasarım değişikliği ile birlikte başarılı olan Peugeot tarafı gibi; Opel tarafında da bu tarz bir başarı satış rakamlarını yansıyor.

9- Renault Captur (20.168)

Renault Captur modeli geçtiğimiz yılın Haziran ayına göre %9’luk bir düşüşe sahip. Bununla birlikte model yerleşik teknolojisi ve iyi güvenlik donanımı sayesinde halen tercih edilmeye devam ediliyor.

10- Volkswagen Polo

Volkswagen tarafının ülkemizde oldukça sevilen Polo modeli Avrupa’da en çok satan otomobiller listesinin onuncu sırasına yerleşmeyi başardı. Bununla birlikte model bu sene güncellenmesi ile birlikte satışlarını arttırmayı hedefliyor.

“GM Design, 2+2 konseptli Corvette modelini paylaştı” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version