Site icon Dijital Tekerlek

2021 Hyundai KONA Electric Türkiye’de satışa sunuldu!

Oldukça merak edilen B-SUV sınıfında yer alan 2021 Hyundai KONA Electric modeli, Hyundai Assan aracılığıyla resmi olarak satışa sunuldu. Modelin detaylarına gelin birlikte haberimizde göz atalım.

Hyundai Assan, B-SUV sınıfındaki ilk seri üretim otomobil olan KONA Electric modelini Türk kullanıcılarla buluşturuyor. Bununla birlikte modelin Amerika ve Avrupa pazarında gösterdiği başarıyı ülkemizde de sürdürmesi hedefleniyor. Model 2018 yılından bu yana Güney Koreli otomobil üreticisini adına önemli bir satış başarısına sahip.

Yeni KONA Electric, dış tasarım makyajı ile birlikte biz dizi yenilikleri de kullanıcılara sunmaya hazırlanıyor. Bununla birlikte modelin genel tasarımı bir çok kişi tarafından; sade ve şık olarak görülüyor. Model sahip olduğu kullanışlı B-SUV gövde tipini, üst düzey elektrik teknolojisiyle de birleştirerek kullanıcılara oldukça konforlu bir deneyim sunabiliyor.

Hyundai Assan Genel Müdürü Murat Berkel satışa yeni sundukları model ile ilgili olarak açıklamalarda bulunuyor;

“Herkesin heyecanla beklediği KONA Electric modelimizi “Geleceğin bugüne hediyesi” sloganımızla AutoShow 2021 Mobility ile Türkiye pazarına sunmanın heyecanını yaşıyoruz. Elektrikli ve hibrit araçlara olan talep Türkiye’de her geçen gün artış gösteriyor. Önümüzdeki iki yıl içinde satışların ve şarj istasyonu altyapısının 4-5 kat daha artması bekleniyor. Hyundai olarak, gelecek yıllarda satışlarımızın büyük bir kısmını oluşturacak elektrikli otomobillerimizin ilkini satışa sunarak Türkiye’de yepyeni bir dönemin başlangıcına imza atıyoruz. KONA Electric, SUV gövdesiyle çok yönlü bir kullanım imkanı sunarken, 484 km’lik menziliyle de şu an pazarda satılmakta olan tüm elektrikli araçlar arasında ilk sıraya yerleşiyor. Şimdi KONA Electric ile elektrikli araç akımını başlatıyor ve önümüzdeki yıl yeni elektrikli otomobillerimizle de pazardaki gücümüzü artırmayı hedefliyoruz”

2021 Hyundai KONA Electric tasarımı

Ön tarafa baktığımız vakit bizleri; yeni görünümlü tamamen kapalı bir ızgara bekliyor. Bu ızgara ile birlikte model hem daha modern hem de daha estetik bir görünüme kavuşuyor. Sahip olduğu modern görünüm ile birlikte, modelin geniş duruşu da oldukça güzel bir şekilde vurgulanabiliyor. Yeni LED gündüz farları ile daha da geliştirilen ön kısım, KONA Electric’e özgü bir özellik olan asimetrik bir şarj portu ile tamamlanıyor. Ayrıca bu detay elektrikli sürüş hakkında kullanıcılara güçlü bir izlenim bırakıyor.

Yeni ve daha keskin olan far tasarımı, otomobilin yan tarafına doğru oldukça dik bir şekilde uzanıyor. Bununla birlikte yüksek aydınlatma kapasitesine sahip bu ön farların iç çerçevesi; artık çok yönlü reflektör (MFR) teknolojisiyle birlikte geliyor. Ön tarafta yer alan ızgara Yeni KONA EV’de kaldırılarak aşağıda yer alan bölmeye taşınıyor.

Arka tarafa baktığımız vakit bizleri; tamponda yer alan yatay gri çizgili bir difüzör bekliyor. Bununla birlikte modelin genel çizgileri şıklığını korumaya devam ederken; uzatılan arka stopları da ön kısmın şık görünümünü devam ettirmeyi oldukça güzel bir şekilde başarıyor.

İçten yanmalı ve hibrit motorlara sahip diğer kardeşlerine göre Yeni KONA EV modeli önceki versiyondan 40 milimetre daha uzun. Uzayan modelin iç yaşam alanı da aynı doğrultuda daha ferah ve daha konforlu bir hale geliyor. Bununla birlikte model, geniş iç mekanı ile; rahat koltuklarını ve güncellenen döşeme detaylarını sunabiliyor.

KONA EV’de diğer Hyundai modellerinde gördüğümüz 10.25″ boyutunda bir dijital gösterge ile donatılıyor. Bununla birlikte model isteğe bağlı olarak 10.25″ boyutunda AVN multimedya ekranıyla da satın alınabiliyor. Ayrıca model 10 adet farklı gövde rengiyle birlikte kullanıcılarını bekliyor.

2021 Hyundai KONA Electric teknik özellikleri

Motor39.2 kWh64 kWh
TipKalıcı mıknatıslı senkron motor (PMSM)Kalıcı mıknatıslı senkron motor (PMSM)
Maksimum Güç (kW) (PS)100 (136)150 (204)
Maksimum Tork (Nm)395395
VitesTek vitesli redüktör şanzımanTek vitesli redüktör şanzıman
Maksimum Hız (km/s)155167
Hızlanma (sn) (0-100 km/h)9,97,9
Menzil* (km)305484
Enerji Tüketimi* (kWh/100km) (Birleşik)14,314,7
CO2 Emisyonu* (gr/km) (Birleşik) 00
Lityum İyon Batarya Kapasitesi (kWh)39,264
Dâhili AC Şarj (OBC) Gücü (kW)1111
Şarj Süresi- AC 7.2 kW (Tek Faz) (%10-%100 Seviye)6 saat9 sa 15 dk
Şarj Süresi- AC 11 kW (3 Faz) (%10-%100 Seviye)4 sa 20 dk6 sa 50 dk
Şarj Süresi- DC 50 kW Hızlı Şarj (%10-%80 Seviye)48 dk64 dk
Şarj Süresi- DC 100 kW Hızlı Şarj (%10-%80 Seviye)47 dk47 dk
Çekiş SistemiÖnden ÇekişÖnden Çekiş
Uzunluk x Genişlik x Yükseklik (mm)4.205 x 1.800 x 1.5704.205 x 1.800 x 1.570
Aks Mesafesi (mm) 2.600 2.600
Bagaj Hacmi 332 litre332 litre

2021 Hyundai KONA Electric donanım özellikleri

Yeni KONA EV ile birlikte; “Akıllı Ayarlanabilir Rejeneratif Fren Sistemi” isimli sistemde kullanıcılara sunuluyor. Bu sistem ile birlikte otomobil frenleme seviyesini otomatik olarak ayarlayabiliyor. Bu frenlemenin yoğunluğu ise direksiyon simidinin arkasındaki vites kulakçıkları vasıtasıyla ayarlanabiliyor. Böyle model ek enerjiyi mümkün olduğunca yeniden pil paketlerine gönderebiliyor.

Sürüş destek sistemleri tarafında da modelde bir çok özellik mevcut. Yeni KONA EV modelinde yer alan sürüş destek sistemleri ise şu şekilde; Dur-Kalk Özellikli Akıllı Hız Sabitleme Sistemi Şerit Takip Asistanı, Kör nokta çarpışma Engelleme Asistanı, Akıllı Hız Sınırlama Asistanı ve Arka Çarpışma Önleme Asistanı gibi pek çok güvenlik sistemi ile birlikte yolculuklar Yeni KONA EV ile çok daha güvenli bir hal alıyor.

2021 Hyundai KONA Electric fiyat listesi

Model Fiyat
Progressive 100 kW 487.000 TL
Progressive 150 kW 734.000 TL

Son olarak, Hyundai Assan tarafından açıklanan bu fiyat listesinin lansmana özel olduğunu hatırlatmak gerek.

“Volvo Recharge modelleri daha fazla güce ve menzile ulaşıyor” başlıklı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version